Pavle Miljenović Quintet – JAZZ POINT NOVI ZAGREB
petak, 17.11.2023. / 20 sati
Velika dvorana Centra za kulturu Novi Zagreb
Ulaz slobodan!

U sklopu dugogodišnjeg projekta Jazz Point Novi Zagreb Centar za kulturu Novi Zagreb poziva vas na koncert Pavle Miljenović Quinteta koji će na ovoj svirci predstaviti svoje zadnje izdanje, album „Arrival“.

FB event –> JAZZ POINT NOVI ZAGREB: Pavle Miljenović Quintet

Pavle Miljenović je rođen u Zagrebu 1982. godine. Završio je konzervatorij u Klagenfurtu (Austrija) 2010. godine – studij jazz gitare u klasi Agostina Di Giorgia (New York, SAD). Surađivao je s brojnim svjetskim i domaćim glazbenicima (Joe Zawinul, Matija Dedić, Saša Nestorović, Tomaž Gajšt, Mario Rašić,…), te je komponirao glazbu za kazalište. Bio je član sastava J.R. Augusta s kojim je osvojio diskografsku nagradu Porin 2021. godine za najbolji koncertni album „Live at HGZ” i sastava Vedrana Ružića s kojim je 2017. godine osvojio diskografsku nagradu Porin za najbolji jazz album – „Spiritual market”. Kao autor i vođa sastava je izdao tri albuma jazz glazbe “Begin.”, “Upper structures” i „Arrival” za izdavača Croatia records. Sa sastavom Peso Neto je nedavno izdao album „Peso Neto” za izdavača Menart. Dobitnik je strukovne nagrade „Status” Hrvatske glazbene unije 2019. godine u jazz kategoriji – „Damir Dičić” električna gitara.

Pavle Miljenović Quintet su:
Pavle Miljenović – električna gitara
Hrvoje Galler – klavir
Saša Nestorović – saksofon
Zvonimir Šestak – kontrabas
Borko Rupena – bubnjevi

Program je podržan od Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo i HUZIP-ovog natječaja za dodjelu sredstava iz Fonda za poticanje umjetničkog stvaralaštva i kulturne raznolikosti u 2023. godini.