Pozivamo vas da nam se pridružite u novoj sezoni koncerata u sklopu našeg dugogodišnjeg projekta Jazz Point Novi Zagreb.
Sezonu otvaramo s Ljubljana – Zagreb Quartetom u kojoj je okupljana grupa jazz glazbenika koja surađuje na raznim projektima i session nastupima dugi niz godina, a postave su se mijenjale tokom godina. Nastala je krajem 90tih godina u tadašnjem jazz klubu Gajo u Ljubljani, a okosnicu čine basist Nikola Matošić i saksofonist Miro Kadoić koji su počeli suradnju još sredinom 90tih godina.

Grupa izvodi originalne kompozicije članova i standardne američkih jazz autora. Iako je naglasak ove grupe je na povezivanju jazz scena Hrvatske i Slovenije i zajedničkom druženju uz glazbu, a manje na definiranim projektima i diskografskom radu često je upravo suradnja glazbenika dvije scene okoupljene oko ovog ansambla ishodište za nove projekte. Grupa izvodi vrlo različite jazz stilove i mijenja repertoar koji ovisi o trenutačnoj inspiraciji i sastavu glazbenika kojima je zadovoljstvi muziciranja ispred bilo kakvog zacrtanog cilja.

Ljubljana – Zagreb Quartet su:
Gašper Bertoncelj – bubnjevi
Nikola Matošić – kontrabas
Petar Ćulibrk – klavir
Miro Kadoić – saksofon i flauta
Koncert će se održati na terasi Centra za kulturu Novi Zagreb, 02.06.2022 u 20h
a ulaz je slobodan.

Koncert je omogućen zahvaljujući natječaju HUZIP-a za dodjelu sredstava iz Fonda za poticanje umjetničkog stvaralaštva i kulturne raznolikosti u 2022. godini