KONCERT “Od Mediterana do Mexica”

Galerija Centra

P r o g r a m:

Ivan PADOVEC
(1800 -1873)
Erstes Abendlied
An…
Lahku noć
Frühlingsgruß

Ivan PADOVEC
Varijacije na Schubertovu temu op.4

Fernando SOR
(1778-1839)
Iz ciklusa “Seguidillas”
Ausente de mi dueño
Mis descuidados ojos
Si dices que mis ojos

Miguel LLOBET
(1875-1928)
Varijacije na Sorovu temu op.15

Mauro GIULIANI
(1781-1828)
Iz zbirke „Sei cavatine“ op. 39
Par che di giubilo
Alle mie tante lagrime
Con fuso, smarito

Manuel M. PONCE
(1882 – 1948)
“Campo” iz Sonatine Meridional

Manuel M. PONCE
Adiós mi bien, adiós
Espera

17.listopad.2013 od 20 sati

 

O izvođaču:

Katja Markotić

Mezzosopran studij solo pjevanja i interpretaciju Lieda završila je na Hochschule für Musik und darstellende Kunst u Grazu u klasi prof. Kammersängrin Ire Malaniuk a potom se usavršavala kod prof. F. X. Lukasowskog u Beču.
Kao koncertna pjevačica jednako uspješno stilski interpretira djela u rasponu od barokne do suvremene glazbe. Posebno mjesto u njezinu bavljenju vokalnom umjetnošću zasigurno pripada i ustrajnom zalaganju na oživljavanju zapostavljene hrvatske vokalne baštine.
Tako je do sada javno predstavila a za potrebe radija i televizije snimila brojne opuse I. Lukačića, D. Pejačević, J. Š. Slavenskog, F. Livadića, I. Padovca i F. Krežme .
Osim hrvatskih autora na repertoaru Katje Markotić nalaze se i naslovi najistaknutijih predstavnika europske vokalne lirike (Schubert, Brahms, Schumann, Mendelssohn, Liszt, Strauss, Mahler, Rahmanjinov, Čajkovski, Respighi i dr.).
Sudjelovala je na svim značajnim domaćim festivalima a kao vokalna solistica nastupala je uz Zagrebačke soliste, Zagrebački kvartet, Zagrebački komorni orkestar, Quartetto d’archi di Venezia, ansambl “I Solisti di Milano”, Hrvatski komorni orkestar, Korejski komorni orkestar (Soeul), Deutsches Kammerorchester (Frankfurt), komorni orkestar „Roma Classica“, Simfonijski orkestar HRT pod ravnanjem Christiana Ewalda prvom hrvatskom izvedbom pjesama A. Zemlinskog, Dubrovački simfonijski orkestar, Ljubljanske simfoničare i orkestar HNK Splita u izvedbi 2. Mahlerove simfonije pod ravnanjem N. Bareze.
Katja Markotić često je prisutna i na inozemnim podijima, (Austrija, Njemačka, Slovenija, Mađarska, Poljska, Italija, Francuska, Španjolska, Belgija i Velika Britanija). Zapažen uspjeh postigla je cjelovečernjim recitalima na međunarodnom festivalu “Cervantino” XXX u Mexicu, sa završnim nastupom u Palacio de Bellas Artes (Mexico City).
Živi i djeluje kao slobodna umjetnica u Zagrebu. Od 1996. godine umjetnička je ravnateljica Ljetnog festivala Rovinj.

 

Krešimir Bedek

(Zagreb, 1981.) diplomirao je gitaru u klasi Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Kao jednom od najboljih studenata generacije dodijeljena mu je “Top stipendija za top studente“ tjednika Nacional. Gitarski nauk usavršava u Nizozemskoj, na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu, gdje je završio postdiplomski studij u klasi proslavljenoga gitarista i pedagoga Zorana Dukića.
Nastupao je u Hrvatskoj i u inozemstvu (Nizozemska, Belgija, Njemačka, Španjolska, Portugal, Izrael, Estonija, Rusija) svirajući recitale, uz orkestre i u različitim komornim sastavima.
Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Na 42.tribini mladih umjetnika „Darko Lukić“ osvojio je glavnu nagradu „Darko Lukić“, te nagradu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Dva puta je osvajao nagrade na prestižnom natjecanju Printemps de la guitarre (Charleroi, Belgija) i pobjednik je međunarodnih gitarističkih natjecanja: Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona ‘Miguel Llobet’ (Barcelona, Španjolska), Guitarmania (Almada, Portugal), Guitar and Chamber Music Festival Zwolle (Nizozemska) i Scharpach gitaar concurs (Enschede, Nizozemska).
Djeluje kao asistent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, primio je Godišnju nagradu Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu za 2010. godinu.