Centar za kulturu Novi Zagreb i perspektivna umjetnica Divna Šimatović predstavljaju vam hrvatske i španjolske zvukove gitare na koncertu Divne Šimatović u sklopu podija za klasiku i ovogodišnjeg ciklusa pod nazivom „Novi val klasike“.

U smiraj ljetnog predvečerja prepustite se toplim i slatkim tonovima klasične gitare uz djela Šuleka, Fumića, Tarrege, Majureca i Poncea koje će vam donijeti gitaristica Divna Šimatović.

Koncert se održava 30. lipnja 2022. u 20 sati u Galeriji Centra za kulturu Novi Zagreb.

Ulaz je SLOBODAN.

Biografija
Divna Šimatović hrvatska je gitaristica posebna po urođenoj muzikalnosti i senzibilnosti (Klasika.hr).
Usavršavala se kod prof. Ricarda Galléna na najvišem stupnju izobrazbe za glazbenike instrumentaliste u Njemačkoj – poslijediplomskom studiju Konzertexamenu na Hochschule für Musik Franz Liszt Weimar. Diplomirala je s uspjehom magna cum laude u klasi prof. Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Divna je pohađala brojne majstorske radionice i usavršavala se kod poznatih gitarista: Xhevdeta Sahatxhije, Lukasza Kuropaczewskog, Zorana Dukića, Petrita Çekua, Paola Pegorara, Sanela Redžića, Margarite Escarpe, Thomasa Offermana, Alejandra Córdove, Gorana Krivokapića, Aniella Desiderija, Carla Marchionea i dr. Osim brojnih nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima, dobila je i Dekanovu nagradu za iznimna postignuća. Tijekom studija bila je podupirana stipendijama za izvrsnost.
Nastupala je u raznim dvoranama: Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, Hrvatskom glazbenom zavodu, Preporodnoj dvorani, Zlatnoj dvorani Instituta za povijest, Muzeju Mimari, Matici hrvatskoj, palači Dverce, Starogradskoj vijećnici, Muzeju za umjetnost i obrt, galeriji „Klovićevi dvori“, Europskom domu, Centru za kulturu Novi Zagreb, Domovima kulture Novi Grad i Marija Bistrica, galeriji Prica u Samoboru, Arheološkom muzeju u Zagrebu, Hrvatskim domovima u Vukovaru i Slatini, Glazbenom paviljonu u Zagrebu, Gradskoj galeriji Zabok, Napretku, na Nadbiskupskom dvoru Zagrebačke katedrale te na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te na Akademiji za umjetnost i kulturi u Osijeku i dr.
Divna je nastupala kao solistica sa Simfonijskim puhačkim orkestrom Hrvatske vojske u Velikoj dvorani Lisinski pod ravnanjem dirigenta Vukovajac-Dugana te s Hrvatskim komornim orkestrom pod vodstvom maestra Vaupotića. Svirala je, također, i s gudačkim kvartetom Rucner te u duu sa svojim bratom Ivanom. Osim koncerata diljem Hrvatske i u inozemstvu, Divna je redovito i gost u televizijskim i radio emisijama: Dobro jutro Hrvatska, Majstori svirači, Na pragu uspjeha te Od portreta do portreta.
Divna se bavi i pedagoškim radom podučavajući na Glazbenom učilištu Elly Bašić.Program koncerta:
S. Šulek: Tri trubadurske
Sjeta
Sonet
Svečanost

F. Tárrega: Recuerdos de la Alhambra
I. Albéniz: Mallorca
S. Majurec: Pebbles and Ripples
S. Fumić: Nokturno
M. Ponce: Sonatina Meridional
Campo
Copla
Fiesta

Program “Glazbeni podij za klasiku: Novi val klasike” je podržan od Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.

See less