Nakon pauze uzrokovane pandemijom, drago nam je što opet možemo ostvariti suradnju s lokalnom zajednicom i našim sugrađanima i suradnicima iz Doma Sveta Ana pokloniti jedan koncert klasične glazbe.
Ovaj put za štićenike Doma program će izvesti Božidar Brajković, tenor, i Mario Čopor u pratnji na klaviru.
Program koncerta:
STAROGRADSKA: NA TE MISLIM
I.TIJARDOVIĆ: SPLITSKI AKVAREL: “Marice dušo,Marice srce”
LJ.KUNTARIĆ: TA TVOJA RUKA MALA
R.GRANATA: MARINA
V.MATSON & E.PRESLEY: LOVE ME TENDER
L.van BEETHOVEN : ICH LIEBE DICH
W.A.MOZART : OISEAUX,SI TOUS LES ANS
C.VELAZQUEZ : BESA ME MUCHO
V.PALJETAK : MARIJANA
B.BRAJKOVIĆ : ČRLENE ČIZMICE
I.DUNAJEVSKI : JA LJUBIM(Hvala ti srce)
I.BATURINA : VILO MOJA
A.KABILJO : JALTA,JALTA: “Neka cijeli ovaj svijet”
A.LARA : GRANADA
G.VERDI : LA TRAVIATA-Zdravica Alfreda:”Libiamo”
BIOGRAFIJA UMJETNIKA
Božidar Brajković
Rođen u Zagrebu. Nakon završene gimnazije, i upisa na Filozofski fakultet(Odsjek romanistika), paralelno upisuje i srednju glazbenu školu, da bi po njenom završetku bio primljen na Muzičku akademiju u Zagrebu.
Na odjelu za solo pjevanje diplomira 1982.. U razdoblju od
1974. do 1984. osvaja više nagrada na solističkim natjecanjima u domovini(Karlovac,Rijeka,Zagreb) i u inozemstvu(Udine-Italija, natjecanje: “Mario del Monaco”, te u Toulouse-u, Francuska).
1978. postaje članom Opere HNK-a Zagreb, da bi 1987. nastavio djelovanje kao solist Slovenskog narodnog gledališča u Mariboru.
Tu sudjeluje u izvedbi više stotina glazbeno-scenskih djela od opere, operete do musical-a. Ujedno, kao član Mariborskog društva glazbenih umjetnika, priređuje više solističkih koncerata.
Vrativši se u Zagreb od 1994. predaje kao profesor glazbene kulture u nekoliko osnovnih škola, da bi se 1998. vratio na ”daske koje život znače” Opere zagrebačkog HNK-a.
Istovremeno, u periodu od 1978., pa sve do danas, redovito nastupa na solističkim koncertima kako klasične, sakralne, tako i popularne glazbe diljem domovine i u inozemstvu.
Repertoarom obuhvaća sve stilove vokalne glazbe od XV. Stoljeća do danas. Postavši članom Hrvatskog društva glazbenih umjetnika (HDGU) 2001. intenzivira svoje koncertiranje, pa od tada do danas održava preko 200 solističkih koncerata.
Od elektronskih medija, gostovao je u više emisija HRT-a(Lijepom našom, Kad vrijeme prolazi, Svirci moji), i na sva tri programa Hrvatskog radija kao i na lokalnim postajama: Sljeme, Samobor, Vrbovec.
Osim što se bavi pedagoškim radom, od 2004 i sklada. Do sada je skladao 60-ak pjesama, većinom na vlastite stihove. Te su skladbe raznolikog melodijskog i dijalektalnog izričaja, a neke od njih su izvedene na nekoliko festivala : “VGF” u Velikoj Gorici, “Kre Mure i Drave” u Prelogu, te na Krapinskom festivalu.
Na osnovu navedenog 2012. postaje pridruženi član Hrvatskog društva skladatelja (HDS).
Mario Čopor
Pohađao je klavir u Zagrebu na osnovnoj i srednjoj muzičkoj školi ”Elly Bašić” kod profesorice Ljubomire Minje Kolak te je diplomirao (1995) i magistrirao (1998) na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Stjepana Radića. Usavršavao se u Austriji kod prof. Ludowiga Hoffmana kao solo pijanist te kod prof. Konrada Richtera kao pijanist na polju vokalne glazbe-smjer operni ”lied”. Već od srednje škole te za vrijeme studija osvaja ugledne nagrade na državnim natjecanjima , nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu od Japana preko cijele Evrope do Južne Afrike kao solist, uz čuvene ansamble i orkestre te unutar komornih sastava. Za nastupe u Japanu dobitnik je Rektorove nagrade. Posebni značaj u njegovom umjetničkom djelovanju imaju operni pjevači te je kao korepetitor surađivao i nastupao s mnogim poznatim imenima opernog pjevanja ali i s pjevačima na polju mjuzikla,operete te zabavne i jazz glazbe s kojima je snimio nekoliko nosača zvuka(CD sa Lidijom Horvat Dunjko za osnovnoškolske udžbenike u izdanju ”Školske knjige”,CD sa Mirom Vlahović,2 CD-a sa dječjim i djevojačkim zborom ”Mozartine”…) te također održao brojne nastupe.Kao solist i pjevački korepetitor snimio je djela za mnoge televizijske i radio emisije. 2002. godine zajedno sa
flautisticom Renatom Penezić i oboistom Brankom Mihanovićem osniva trio te izvode virtuozne instrumentalne obrade raznih opernih popularnih arija a početkom 2009. godine izašao je zajednički CD ”Operni Suveniri” u izdanju Croatie Recordsa.Stalni je član i suosnivač ansambla za modernu glazbu ”Acoustic Project” pod pokroviteljstvom Zagrebačke filharmonije,te je sadašnji ravnatelj Zagrebačkog Opernog Studija. Njegov rad i ostvarenja u području pjevačke korepeticije odnosno koncertne pratnje odlikuje se posebnom kvalitetom, gdje pokazuje temeljito muzičko poznavanje specifičnosti i zahtjevnosti vokalnog izričaja u svim područjima. Od 1996. godine kontinuirano radi kao umjetnički suradnik (korepetitor) na pjevačkom odsjeku Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu a od 2009. godine.
Program je podržan od Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.