Pozivamo vas na zadnji koncert klasične glazbe prije ljetne pauze na kojemu vam predstavljamo gitarističko-flautistički Duo Bauman Ferlan i njihov nesvakidašnji koncertni program!

Nika Bauman i Marko Ferlan sviraju zajedno od 2014.godine kada su oboje još bili studenti na Univerzitetu za glazbu i izvedbenu umjetnost u Beču. Kao duo te kao dio većih sastava nastupali su diljem Austrije, Slovenije i Hrvatske. Njihov program sastoji se od originalnih kompozicija i aranžmana za flautu i gitaru te tvori raznoliku kombinaciju zanimljivih kompozicija s raznolikim kulturološkim utjecajima. U lipnju 2018. osvajaju prvu nagradu na natjecanju komornih ansambala Premio Citta di Padova.

Nika Bauman(HR) studirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje je 2015. stekla status magistra umjetnosti(cum laude), a u ožujku 2019. diplomirala je na Universität für Musik und darstellende Kunst u Beču. Osvojila je nekoliko prvih nagrada na nacionalnim natjecanjima u Hrvatskoj te međunarodne nagrade Yamaha Music Foundation of Europe i Werner Tripp.

Redovno nastupa s različitim komornim ansamblima i kao orkestralni glazbenik. Nastupala je u koncertnim dvoranama diljem Hrvatske, Slovenije i Austrije, uključujući KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu, Brücknerhaus u Linzu i Musikverein u Beču pod ravnanjem maestra Zubina Mehte i maestra Franz Welser-Mösta.

Marko Ferlan(SLO) svoje je glazbeno obrazovanje započeo u Glazbenoj školi u Brežicama(SLO), a nastavlja ga u GU Elly Bašić u Zagrebu u klasi prof. Ante Čaglja. U tom razdoblju osvaja nagrade na više međunarodnih natjecanja uključujući Simone Salmaso(Viareggo,IT), Andres Segovia(Velbert, GE) i Citta di Gorizia(IT). Status magistra umjetnosti stiče na Univerzitetu za glazbu i izvedbenu umjetnost u Beču u klasi prof. Guntera Schneidera.

Kao solist i komorni glazbenik nastupao je u koncertnim dvoranama diljem Europe uključujući Konzerthaus u Beču, National Concert Hall u Dublinu, Schloss Belvedere Hall u Weimaru, Slovensku filharmoniju u Ljubljani i Hrvatski Glazbeni Zavod u Zagrebu. Djeluje i kao jazz glazbenik u različitim sastavima u Hrvatskoj i Austriji na električnoj gitari, električnom basu i kontrabasu.

Program koncerta:

J. Ibert: Entr’acte za flautu i gitaru

J. S. Bach: Sonata za flautu i basso continuo u e-molu, BWV 1034
– Andante
– Allegro

D. Bogdanović: Prelude za flautu i gitaru

A. Piazzolla: Histoire du Tango
– Café 1930
– Nightclub 1960

M. Tadić: Četiri makedonska komada
– Zajdi, zajdi
– Pajduška
– Jovka Kumanovka
– Gajdarsko oro

Koncert se održava u Galeriji Vladimir Bužančić, ulaz je slobodan.