Centar za kulturu Novi Zagreb najavljuje koncert Elizabete Adžage u sklopu podija za klasiku i ovogodišnjeg ciklusa pod nazivom „Novi val klasike“. Iznimno nam je drago što zagrebačkoj publici možemo približiti uspješne hrvatske umjetnike mlađe generacije koji će u ovogodišnjem programu predstaviti djela hrvatskih i inozemnih skladatelja.

Koncert Elizabete Adžage, klavir
četvrtak, 17. studenog 2022. u 20 sati
Galerija Centra za kulturu Novi Zagreb

Program koncerta:
Johann Sebastian Bach/ Alessandro Marcello: Koncert u d-
molu BWC 974
-Andante spiccato
-Adagio
-Presto
Alexander Scriabin: Sonata-Fantazija u gis-molu op.19
– Andante
– Presto
Claude Debussy: Estampes
– Pagodes
– La soirée dans Grenade
– Jardins sous la pluie
Boris Papandopulo: 10×01- Deset muzičkih impresija

Koncert se održava 17. studenog 2022. u 20 sati u Galeriji Centra za kulturu Novi Zagreb.
Ulaz je SLOBODAN.

Biografija:
ELIZABETA ADŽAGA
Rođena u Zagrebu 1994.

Diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Rubena Dalibaltayana, gdje radi kao vanjski umjetnički suradnik i korepetitor na puhačkom i gudačkom odjelu.

Klavir počinje u dobi od osam godina u klasi prof. Kristine Bistrović-Darvaš u glazbenoj školi ‘Blagoja Berse’ u Zagrebu gdje je uz prirodoslovno-matematičku V. gimnaziju i maturirala.

Godinu 2015./2016. studirala je u klasi prof. Martina Hughesa na Universitat für Musik und Darstellande Kunst u Beču u sklopu Erasmus programa, a svoju poveznicu s Bečom nastavila je u listopadu 2018. godine kad položila je prijemni za postdiplomski studij iz komorne glazbe u klasi prof. Stefana Mendla (Wiener Klavier Trio), na kojem je nedavno i diplomirala.
Laureatkinja je brojnih natjecanja, a recentna je druga nagrada u Ciklusu mladih glazbenika mo. Vinko Lesić, te posebna nagrada za izvedbu 10×1 Muzičkih impresija Borisa Papandopula.

Na brojnim natjecanjima osvojila je: na Međunarodnom natjecanju „Zlatko Grgošević“ prvu nagradu i nagradu kao najmlađi apsolutni pobjednik natjecanja (2006.). Na „EPTA“ međunarodnom natjecanju u Osijeku osvaja treću nagradu u A kategoriji (2007.), a na Međunarodnom natjecanju „Citta di Gorizia“ u Italiji (2009.) osvojila je drugu nagradu. Na Međunarodnom natjecanju „Chopin Golden Ring“ u Sloveniji (2012.) osvojila je treću nagradu, a na međunarodnom memorijalu ‘Jurica Murai’ (2016.) drugu nagradu te na Državnim natjecanjima u Dubrovniku (2007., 2009., i 2011., 2015.).

U komornim ansamblima, zapaženi su uspjesi s violinistom Martinom Krpanom, uz brojne nastupe i državna priznanja. Na Državnom natjecanju komornih sastava u Opatiji (2010., 2011., 2013., 2014.) osvaja prve i apsolutne nagrade u kategoriji dua, tria i kvinteta.
S flautisticom Anom Batinicom) primila je diplomu za najboljeg korepetitora u sezoni 2014./2015. u Ciklusu mladih glazbenika mo. Vinko Lesić), a ponajviše se ističe suradnja s glasovitim, svjetski priznatim basom Alexeiem Tanovitskim s kojim je otvorila festival ‘Pasionska baština’ u Zagrebu, te festival ‘Papandopulijana’ u Tribunju 2017. Od solističkih nastupa mogu se izdvojiti koncerti sa Zagrebačkom filharmonijom, Zagrebačkim solistima, te sa St. Petersburg State Symphony orchestra u ruskoj palači Belosselsky-Belozersky. Sudjeluje na mnogim festivalima i koncertima diljem Hrvatske, Europe i Sj. Amerike održava recitale solo i u komornim ansamblima te snima za HRT u više navrata. Ističu se festivali kao što su Samoborska glazbena jesen, Festival sv. Marka, Pasionska baština, Papandopulijana, Majstori svirači te mnogi drugi.

Pohađa majstorske tečajeve uglednih klavirskih pedagoga kao što su: Natalia Trull, Pascal Nemirovski, Naum Grubert, Grigory Gruzman, Noel Flores, Emanuel Krasovsky, Siavush Gadijev, Ruben Dalibaltayan, Martin Hughes i mnogi drugi.

Program “Glazbeni podij za klasiku: Novi val klasike” je podržan od Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo