Koncert klasične glazbe:
Luka Ivir, udaraljke 

Četvrtak, 09. svibnja 2024. u 20 sati
Galerija Centra za kulturu Novi Zagreb

Pozivamo vas na drugi koncert nove sezone koncerata klasične glazbe!

FB event –> Koncert klasične glazbe: Luka Ivir, udaraljke

Centar za kulturu Novi Zagreb vas poziva da se pridružite programskom ciklusu koncerata pod nazivom “Novi val klasike”. Kao neizostavni dio naše dugogodišnje predanosti klasičnoj glazbi, ovaj ciklus je pažljivo osmišljen kako bismo vam predstavili izvanredan program koji istražuje bogatstvo glazbenog naslijeđa, istovremeno promovirajući talentirane umjetnike svih generacija. U našoj želji da otkrijemo nove glazbene horizonte, s posebnim naglaskom na mlade talente i autore, “Novi val klasike” predstavlja platformu gdje će posjetitelji Centra za kulturu Novi Zagreb imati priliku uroniti u svijet izvanrednih glazbenih doživljaja. Ove godine, naš program nudi izbor vrhunskih djela, uključujući i remek-djela hrvatskih skladatelja, neke praizvedbe, donoseći svježinu i inspiraciju u svijet klasične glazbe.

Na drugom ovogodišnjem koncertu u sklopu ciklusa “Novi val klasike” predstavljamo mladog umjetnika, udaraljkaša Luku Ivira. Za ovaj koncert, između ostalih skladbi, pripremio je i “Acatalepsy”, skladbu za multipercussion set i elektroniku koja je rezultat suradnje sa skladateljem Lovrom Stipčevićem. Na koncertu će to biti prva javna izvedba izvan akademije.

Pridružite nam se u četvrtak, 9. svibnja, u 20 sati, u Galeriji Centra, gdje vas očekuje drugi koncert iz ciklusa „Novi val klasike“, koncert Luke Ivira.


PROGRAM KONCERTA:

Lovro Stipčević: Acatalepsy, I. Glitch
Ivana Kuljerić Bilić: Wild Rose
Andrew Thomas: Merlin
Nicolas Martynciow: Pop & Mom
Nebojša Jovan Živković: Ultimatum I
Ivana Kuljerić Bilić: Arion
Astor Piazzolla (obr. Pius Cheung): Verano Porteno
Lovro Stipčević: Acatalepsy, III. Void Intensity


BIOGRAFIJA:

LUKA IVIR (Zagreb, 2000.) s navršenih 12 godina upisuje udaraljke u Glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru. Kao solist kroz srednju školu osvaja mnoge državne i međunarodne nagrade. U srpnju 2022. u finalu međunarodnog udaraljkaškog natjecanja Rhythm-o-phonia nastupio je kao solist uz Zagrebačku filharmoniju i osvojio treću nagradu. Od 2016. član je udaraljkaškog ansambla Sudar Percussion s kojim redovito nastupa kao marimbist. Godine 2021. s ansamblom je snimio CD za projekt Folk & Roll u suradnji s vokalnim ansamblom Singrlice. CD je u 2023. godini osvojio nagradu Porin za najbolji album etno glazbe. Kao honorarni član sudjelovao je u projektima Zagrebačke Filharmonije, Simfonijskog i Tamburaškog orkestra HRT-a. Usavršavao se kod mnogih profesora na međunarodnim seminarima i festivalima. U lipnju 2023. godine završio je studij udaraljki na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesorice Ivane Kuljerić Bilić. Od rujna 2023. zaposlen je kao nastavnik udaraljki u Glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru.

Lukin rad možete pratiti i na društvenim mrežama:
https://www.youtube.com/watch?v=z-IJ3sqT7l8&ab_channel=LukaIvir
http://www.instagram.com/lukaivir

Program “Glazbeni podij za klasiku: Novi val klasike” je podržan od Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo