Pozivamo vas na koncertni recital Virne Kljaković koji će se održati

 

4. prosinca 2020. godine u 19 sati u prostorijama Centra

 

uz strogo ograničena mjesta kako bi se ispoštovale epidemiološke mjere.

 

Ulaz na koncert je slobodan, a rezervacije mjesta su OBAVEZNE i molimo vas za predbilježbu vašeg mjesta na mail: nikolina@czk-novi-zagreb.hr

Sukladno svim mjerama i preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i HZJZ-a, molimo posjetitelje da obavezno nose masku za lice prilikom dolaska, odlaska i tijekom samog koncerta te da drže propisanu fizičku distancu. Na ulasku u Centar mjerit će se temperatura uz obaveznu propisanu evidenciju sudionika kao i dezinfekcija ruku.

Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju.

 

Biografija:

Virna Kljaković (Split, 1990.) klavir je počela učiti sa šest godina u Glazbenoj školi Josipa Hatzea, u razredu Ivane Oreb, a 2013. magistrirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Đure Tikvice. 2018. godine završava poslijediplomski studij klavira i komorne glazbe na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Beču u klasi profesora Stephana Mollera. Pohađala je seminare brojnih klavirskih pedagoga, među kojima se ističu Arbo Valdma, Karl-Heinz Kämerling, Simon Trpčeski, Natalia Trull, Pascal Nemirovsky, Naum Grubert i brojni drugi. Kao solistica i komorna glazbenica nastupila je u sklopu raznih ciklusa i festivala: Ciklus mladih glazbenika Darko Lukić, ciklus Virtuoso, 24 sata Chopina, Oni koji dolaze, Hrvatska glazbena scena mladih, Samoborska glazbena jesen, Osorske glazbene večeri, Ljetne čari klasične glazbe, Ciklus glazbenika Vinko Lesić, Svjetski kongres saksofona 2018 i brojni drugi… 2016. godine osvaja nagradu najboljeg glazbenika u Ciklusu mladih glazbenika Vinko Lesić. Kao student sudjelovala je na međunarodnom pijanističkom festivalu Hugo Staehle u njemačkom gradu Kasselu. 2014. godine sudjelovala je na pijanističkom susretu u talijanskom gradu San Daniele del Friuli. Također je kao solistica surađivala s Orkestrom opere HNK u Splitu i Komornim orkestrom Muzičke akademije. Nastupala je i održala mnogobrojne recitale u glazbenim središtima diljem Hrvatske te u inozemstvu (Njemačka, Italija, Slovenija, Austrija, Irska). Aktivni je komorni glazbenik te je surađivala u brojnim ansamblima klasične i suvremene glazbe. Djeluje u interdisciplinarnom Synesthetic projektu koji okuplja mlade umjetnike različitih polja umjetnosti. Stalno je zaposlena kao profesor klavira i umjetnički suradnik na puhačkom odjelu Glazbenog učilišta Elly Bašić u Zagrebu.

Program koncerta

C. Franck – Preludij, fuga varijacija, op. 18

M. P. Musorgski – Slike s izložbe

Promenada
Gnomus
Promenada
Stari dvorac
Promenada
Tuileries
Bydlo
Promenada
Ples pilića u ljuskama
Samuel Goldenberg i Schmuÿle
Tržnica u Limogesu
Katakombe: Sepulchrum Romanum
Con mortus in lingua mortua
Koliba na kokošjim nogama ( Baba Jaga)
Velika vrata Kijeva

A. Piazzolla – Invierno Porteno ( stavak iz Četiri godišnja doba Buenos Airesa)