Koncert klasične glazbe:
Virna Kljaković

četvrtak, 25. svibnja 2023., 20h
Galerija Centra za kulturu Novi Zagreb
Ulaz je besplatan!

Centar za kulturu Novi Zagreb najavljuje Koncert klasične glazbe: Virna Kljaković (klavir), u sklopu podija za klasiku i ovogodišnjeg ciklusa pod nazivom „Novi val klasike“.

FB event –> Koncert klasične glazbe: Virna Kljaković

Centar za kulturu Novi Zagreb nastavlja s koncertima klasične glazbe i posjetiteljima predstavlja ciklus „Novi val klasike“ u sklopu dugogodišnjeg podija za klasiku unutar redovite djelatnosti Centra. Vođeni željom da promoviraju klasičnu glazbu i skladatelje, inozemne, ali i skladatelje s naših prostora, osmislili su program gdje će posjetitelji Centra za kulturu Novi Zagreb ove godine imati priliku uživati u odličnom glazbenom programu umjetnika mlađe generacije gdje će se, između ostalih, naći i odabrana djela hrvatskih skladatelja.

Furaj klasiku!
U još jednoj koncertno-klasičnoj epizodi u goste nam dolazi iznimno talentirana Virna Kljaković. Putnica svjetskog glasa, aktivna glazbenica te vrlo priznata pijanistica. S ovim će programom nastupiti na festivalima u Palermu (Palermo Classica) i u Francuskoj (L’impro GAP).

PROGRAM:
J.S.Bach – Chaconna BWV 1004 (arr.F.Busoni)
J.P.Rameau – La cupis

D.Detoni – 9 prizora iz Danijelovog sna ( Valcer, Toccata) – gost Pavel Haramija
B. Bersa- Melancolie op.76

J. Brahms – Varijacije na Schumannovu temu op.9
R.Schumann (arr.F.Liszt)- Widmung

Koncert se održava 25. svibnja 2023. u 20 sati u Galeriji Centra za kulturu Novi Zagreb.
Ulaz je SLOBODAN!

BIOGRAFIJA
Virna Kljaković (Split, 1990.) klavir je počela učiti sa šest godina u Glazbenoj školi Josipa Hatzea, u razredu Ivane Oreb, a 2013. magistrirala je s najvišim ocjenama na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Đure Tikvice. 2018. godine završava poslijediplomski studij klavira i komorne glazbe na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Beču u klasi Stephana Mollera . Održala je nastupe u sklopu raznih ciklusa i festivala: Ciklus mladih glazbenika Darko Lukić, Vienna Pianists VIP konzerte, ciklus Virtuoso, 24 sata Chopina, Oni koji dolaze, Hrvatska glazbena scena mladih, Samoborska glazbena jesen, Osorske glazbene večeri, Ljetne čari klasične glazbe, Ciklus glazbenika Vinko Lesić , Svjetski kongres saksofona 2018., festival Hugo Staehle, Festival pijanista San Daniele del Friuli, Palermo classica i brojni drugi. Također je kao solistica surađivala s Orkestrom opere HNK u Splitu i komornim orkestrom Muzičke akademije. 2016. godine osvaja nagradu kao najbolji glazbenik u sklopu Ciklusa mladih glazbenika Vinko Lesić. Nastupala je i održala mnogobrojne recitale u glazbenim središtima diljem Hrvatske te u inozemstvu (Njemačka, Italija, Slovenija, Austrija, Irska). Aktivni je komorni glazbenik u brojnim ansamblima klasične i suvremene glazbe. Stalno je zaposlena kao profesor klavira na GU Elly Bašić u Zagrebu.

Program “Glazbeni podij za klasiku: Novi val klasike” je podržan od Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.