U subotu, 11. prosinca 2021. godine u 19 sati u Centru za kulturu Novi Zagreb (Trg Narodne zaštite 2) tamburaški orkestar Tamburaškog društva „Gaj“ organizira koncert pod nazivom 6. Glazbeni memorijal „Julije Njikoš“. Tamburaškom orkestru „Gaj“ na pozornici će se tradicionalno pridružiti vokalni solisti Lucija Jelušić i Ivan Šimatović te solisti na bisernici Jasmin Ramić i na braču Ivan Miter. Dirigent ovogodišnjeg memorijala je Krešimir Račić.

Na koncertu će se izvesti djela tamburaškog velikana Julija Njikoša pisana za tamburaški orkestar, ali i djela skladatelja koji su obogatili tamburašku glazbu (Tomislav Uhlik, Siniša Leopold, Zdravko Šljivac i dr.). Glazbeni program ovogodišnjeg memorijala bit će stilski i žanrovski raznolik kako bi se pokazala sva širina tamburaške glazbe i mogućnosti muziciranja na tamburi.

Tamburaško društvo „Gaj“ zahvaljuje suorganizatorima Hrvatskom društvu skladatelja i Centru za kulturu Novi Zagreb te pokroviteljima: Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske, Gradskom uredu za kulturu Grada Zagreba te Hrvatskoj gospodarskoj komori na svesrdnoj pomoći u organizaciji Memorijala.

Besplatne ulaznice rezervirati na 0915312663 ili email uprava@td-gaj.hr

Ulaznice se preuzimaju 15 minuta prije početka koncerta u Centru za kulturu Novi Zagreb uz predočenje EU digitalne COVID potvrde