Već niz godina ostvarujemo izuzetnu suradnju s lokalnom zajednicom, i Domom za starije osobe Sveta Ana u Sopotu gdje ćemo za njihove štićenike organizirati Koncert za Valentinovo naziva “Amor, Amor”.

Na koncertu će nastupiti dobro uigran dvojac sa prigodnim programom ljubavnih pjesama. Na prijepodnevnom koncertu nastupiti će Božidar Brajković, tenor, a pratiti će ga Mario Čopor na klaviru.

14.2.2019.

Program koncerta:

Starogradska: Na te mislim
Dalmatinska: Ćiribiribela Mare moja
B.Bajić: Jesen stiže Dunjo moja
Louiguy: Jabuke i trešnje
G. Pomus: Sedamnaestogodišnjoj
Dalmatinska: Pismo moja hrli tamo
J. Jankovec: Kukavica (Kukačka)
I.Robić: Samo jednom se ljubi
P.Gotovac: Finili su Mare bali
Ch.Dumont: Non, je ne regrette rien
G.Ruiz: Amor, Amor
B.Kämpfert: Strangers in the night
E.di Lazzaro: Chitarra Romana
Z.Petr: Kristinka
E.Kalman: Kneginja čardaša (Csardas Fürstin): “Nimm Zigeuner
deine Geige“
R.Rogers: Edelweiss
H.Hegedušić: Bokeljska noć
M.Poklepović –B.Brajković: Zagrebačka koračnica

Biografije umjetnika:
Božidar Brajković, tenor
Rođen u Zagrebu. Nakon završene gimnazije, i upisa na Filozofski fakultet(odsjek romanistika), paralelno upisuje i srednju glazbenu školu, a po njenom završetku upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu.

Diplomirao na odjelu za solo pjevanje (1982). U razdoblju od 1974.g. do 1984.g. osvaja više nagrada na solističkim natjecanjima u domovini i u inozemstvu. 1978.g.postaje članom Opere HNK-a Zagreb, a od 1987. djeluje kao solist Slovenskog narodnog gledališča u Mariboru. Tu sudjeluje u izvedbi više stotina glazbeno-scenskih djela od opere,operete do musicala.

U Zagrebu od 1994. predaje kao profesor glazbene kulture u nekoliko osnovnih škola,da bi se 1998.g. vratio na ” daske koje život znače” Opere zagrebačkog HNK-a. U periodu od 1978., pa sve do danas, redovito nastupa na solističkim koncertima kako klasične, sakralne, tako i popularne glazbe u Hrvatskoj i inozemstvu. Repertoarom obuhvaća sve stilove vokalne glazbe od XV. stoljeća do danas.

Postavši članom Hrvatskog društva glazbenih umjetnika (HDGU) 2001. intenzivira svoje koncertiranje, pa od tada do danas održava preko 200 solističkih koncerata.

Osim što se bavi pedagoškim radom, od 2004. i sklada. Do sada je skladao 60-ak pjesama, većinom na vlastite stihove. Te su skladbe raznolikog melodijskog i dijalektalnog izričaja, a neke od njih su izvedene na nekoliko festivala : “VGF” u Velikoj Gorici, “Kre Mure i Drave” u Prelogu, te na Krapinskom festivalu. Na osnovu navedenog 2012. postaje pridruženi član Hrvatskog društva skladatelja (HDS).

Mario Čopor, klavir
Pohađao je klavir u Zagrebu na osnovnoj i srednjoj muzičkoj  školi “Elly Bašić” kod profesorice Ljubomire Minje Kolak, te je diplomirao(1995.) i magistrirao (1998.) na Muzičkoj akademiji u  Zagrebu u klasi profesora Stjepana Radića. Usavršavao se u Austriji kod prof. Ludowiga Hoffmana kao solo pijanist, te kod  prof. Konrada Richtera kao pijanist na polju vokalne glazbe.

Već od srednje škole osvaja ugledne nagrade na državnim natjecanjima, nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu od Japana do Južne Afrike kao solist, uz čuvene ansamble i orkestre, te unutar komornih sastava. Za nastupe u Japanu dobitnik je Rektorove nagrade. Poseban značaj u njegovom umjetničkom djelovanju imaju operni pjevači, te je kao korepetitor surađivao i nastupao sa mnogim poznatim imenima opernog pjevanja, ali i sa pjevačima na polju mjuzikla, operete te zabavne i jazz glazbe s kojima je snimio nekoliko nosača zvuka.

Kao solist i pjevački korepetitor snimio je djela za mnoge TV i radio emisije. 2002. zajedno sa flautisticom Renatom Penezić i oboistom Brankom Mihanovićem osniva trio te izvode virtuozne instrumentalne obrade raznih opernih popularnih arija, početkom 2009. godine izašao je zajednički CD “Operni Suveniri” u izdanju Croatia Records.

Stalni je član i suosnivač ansambla za modernu glazbu “Acoustic Project” pod pokroviteljstvom Zagrebačke filharmonije, te je sadašnji ravnatelj Zagrebačkog Opernog Studija.

Od 1996.g.kontinuirano radi kao umjetnički suradnik (korepetitor) na pjevačkom odsjeku Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, a od 2009.godine kao viši umjetnički suradnik.