KONCERT

Velika dvorana Centra

24.ožujak.2012 Od 20:00 sati

Nina Romić- kantautorica
prateći glazbenici:
Damjan Čakmak – električna gitara
Frederic Lanze – klavijature i harmonika
Petar Cvahte – bubanj

O izvođaču:

Nina Romić

Mlada je kantutorica iz Zagreba, a svoje pjesme sklada i izvodi uz pratnju akustične gitare.Svoj prvi EP snimila je 2006. u suradnji s dubrovačkom grupom Izae. 2007. započinje suradnju i s Dunjom Knebl, a2008. je snimljen zajednički album “Dođe Božić, oj koledo”.
Također, česti je gost i počasni član ethno-doom grupe [S.o.M.].
Godine 2010. izdaje prvi samostalni album nazvan “Daljine”, koji je po brojnim recenzijama svrstan u 5 najboljih domaćih albuma te godine. Na ovom albumu do punog izražaja dolazi glazba bazirana na autorskim, no autentičnim i iskrenim a-capella napjevima. U njima dionice vokala i akustične gitare čine okosnicu, dok prateće dionice električne gitare, klavijatura, harmonike i drugih instrumenata tu glazbu nadograđuju naglašavajući njenu atmosferičnost, ponekad i melankoličnost, povremeno i dodajući element psihodeličnosti, no uvijek uz istančani minimalistički pristup i u skladu s izvornim Ninim akustičnim folk-zvukom. Uz autorski materijal, na albumu se nalazi i tradicionalna pjesma “Zvira voda”.
Iste godine sudjeluje na kompilaciji “Ritam&Riff” na kojoj su se našla i najveća glazbena imena ovih prostora sa pjesmom “Tajna” Ane Brnardić.
Godine 2012. izlazi i drugi Ninin samostalni album nazvan”Ptice”. Osim novog materijala koji i opet uključuje jedan tradicionalni napjev “Ruža”, ovaj album donosi i novi instrument – bubanj. Karakter ovih pjesama drugačiji je, zvuk je konkretniji i izražajniji, no nipošto pretenciozan i uvijek dosljedan Nininoj izravnosti i jednostavnosti.
Koncert je u sklopu promotivnih koncerata uz izlazak novog albuma “Ptice” za Aquarius records. Možemo ga nazvati i Prvo predstavljanje albuma “Ptice”.