VEČER ŠANSONA ˝Moja priča˝

Galerija Centra

07.ožujak.2013 od 20 sati

Program:

DJ. Zifra /T. Eterović: Julien
(Chansonfest 2008)
T. Eterović/D.Kovačićek: Ne mrem te pozabiti
(Krijesnica 2008)
T. Eterović/M. Rogić: Nedostaje mi
(Chansonfest 2006)
T. Eterović/V. Šiljak: Šlager i šansona
(Festival šaljivih šansona 2006,
1.nagrada žirija)
D. Šarac/J. Fiamengo: U teatru
(Dalmatinska šansona 2005 )
S. Kalogjera/LJ. Car Matutinović: Mogla bih u te
(Chansonfest 2004)
T. Eterović/V. Šiljak: Ne daj se Kosta
(Chansonfest 2007)
A. Dedić: Moderato Cantabile

A. Dedić/Tin Ujević: Odlazak

T. Eterović/Z. Golob: Dušo moja

Narodna – T. Eterović: Što te nema
Zajdi, zajdi
Makedonsko devojče

T. Eterović – V.Šiljak: Ljubavi moja, ničega nema
(Chansonfest 2011)

 

O izvođaču:

Kostadinka Velkovska

Glumica i šansonijerka, diplomirala je na Akademiji za kazalište, film i televiziju u Zagrebu, u klasi profesora prof. Božidara Violića. Bila je angažirana u kazalištu Marina Držića u Dubrovniku, a od 1974. je stalni član satiričkog kazališta „Kerempuh“. Odigrala je puno značajnih uloga u kazalištu, na filmu i televiziji. Za ulogu Kate u „Svoga tela gospodar“, dobitnica je nagrade „Zlatni smijeh“ na Danima satire, kao i za ulogu Marije Berković u predstavi „Pod Krležinom glavom“. Svom glumačkom izrazu dodala je šansonu kao najbližu glazbenu formu. Godine 1987. snimila je album sa obradama makedonskih balada. Snimala je i sa Revijskim i Tamburaškim orkestrom Hrvatskog radija. Uz nastupe u Hrvatskoj, gdje je nastupila i na Krapinskom festivalu, gostovala je u Austriji, Njemačkoj i Francuskoj.

 

Toni Eterović

Skladatelj, aranžer i glazbeni producent, suradnik mnogih festivala i orkestara, uglednih izdavačkih kuća, glazbeni producent, dobitnik dviju nagrada Porin, vrsni glazbenik i instrumentalist.
Jako dobra skladateljska suradnja sa dramskom umjetnicom i šansonjerkom Kostadinkom Velkovskom na festivalima šansona rezultirala je zajedničkim autorskim cd albumom objavljenim u izdavačkom kući Arija, te je ovaj koncert prava prigoda za promociju novih autorskih šansona nastalih na tradiciji poznate Zagrebačke škole šansone.