Koncert povodom Međunarodnog dana žena

Društveni dom Sloboština

08.ožujak.2010

PROGRAM:

Joseph Haydn
Poco Adagio

Justus Johann Friedrich Dotzauer
Duo za violinu i violončelo, Op.124

Carl Maria von Weber:
Walzer

Reinhold Gliere
Četiri dueta za violinu i violončelo Op.9
Prelude
Gavotte
Cradle Song
Scherzo

G. F. Händel
Passsacaglia za violinu i violoncello
Glazbenici Krešimir Marmilć i Matija Štajcar surađuju od 1995. godine. Nastupali su na Hvarskim ljetnim priredbama, Večerima u Eufrazijanijevoj bazilici, KD V. Lisinski, Rapskim glazbenim večerima, kao i na mnogim fesstivalima i pozornicama Hrvatske.
Organizatori koncerta su Hrvatska stranka umirovljenika – Podružnica „Sloboština“ i Centar za kulturu Novi Zagreb.

Ulaz na koncert je besplatan.

 

O izvođaču:

Krešimir Marmilić

Rođen 1961. godine u Zagrebu. Diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov. Usavršavao se kraće vrijeme kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana University. Kao solist, nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Španjolskoj. Od 1991. godine pronalazi i praizvodi djela starih hrvatskih autora s kojima je nastupio u emisijama HTV-a o Krežmi, Jarnoviću i Spadini, za kojeg je pisao i scenario. Također, objavio je 6 rukopisa nota Franje Krežme pod naslovom «Album».
Voditelj je i osnivač ansambla (gud. kvartet i trio) “Cadenza” (1995). Sudjelovao je u radu orkestara u SAD, Španjolskoj, Nizozemskoj, Sloveniji te Hrvatskoj. Od 1999. godine u statusu je samostalnog umjetnika.

 

Matija Štajcar
Rođen u Zagrebu. Violončelo je učio kod prof. Csifary, prof. Baert, prof. Van Doorn i prof. Gandron. Bio je član orkestara ; BRT – simph. Orch., Solisti Belgijskog komornog orkestra, Opera Royal de la Monay – Bruxelles, Koninlijke Opera te Gent, i WDR – simph. Ork..Također, bio je član mnogih komornihastava ; Trio Musical Consort, Gudački kvartet Cadenza, C.P. Musica Sacra, Klavirski trio MAK. Nastupao je i kao solist
Zaposlen je u Orkestru opere HNK u Zagrebu.

Glazbenici surađuju od 1995. godine a sa svojim programima su vrlo uspjelo nastupili Hvarskim ljetnim priredbama (2), Večerima u Eufrazijanijevoj bazilici, KDV Lisinski, Rapskim glazbenim večerima, kao i na mnogim pozornicama Hrvatske. Također surađuju i u Triu MAK i Komornom triu Crisostomo