Galerija Centra

13.svibanj.2010 u 20 sati

Program:

D. Pejačević
Ruža iz ciklusa „Cvijeće“
Du bist der helle Frühlingsmorgen

B. Bersa
Oj sanci, vi šareni sanci

I. Lang
Murve
Mačji pir

H. Pettan
Voćka poslije kiše

T. Uhlik
Meteorološki izvještaj

F. Chopin
Nokturno op. 9 br. 2
Nostalgija

A. Dvořák
Zarobljena

F. Mendelssohn
Abschiedslied der Zugvögel
Herbstlied

I. Lang
Ciklus. Dvije istarske pjesme:
Uspavanka
Tancali su Vlašići

J. Offenbach
Barcarola

L. Cherubini
Duetto 1.

Ulaz na koncert je besplatan.

 

O izvođaču:

Lidija Orešković Dvorski

Diplomirala je solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Nade Puttar Gold. Francuski i engleski jezik te književnost diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kao solist surađivala je s ansamblom Cantus, Zagrebačkim solistima, Big bandom HGZ-a, Puhačkim orkestrom HV, Tamburaškim orkestrom HRT. Održala je brojne solističke koncerte uz pratnju klavira i čembala diljem Hrvatske i u inozemstvu. Na pozornici HNK u Zagrebu pojavila se u ulogama u operama «Sestra Angelica» i «Čarobna frula». Usavršavala se na
seminarima kod prof. Dunje Vejzović i prof. Konrada Richtera, prof. Nadežde Kniplove u Austriji te kod prof. Eve Blahove u Bratislavi.

 

Krešimir Popović

Rođen je 1982. u Splitu. Školuje se u Zagrebu u glazbenoj školi Vatroslav Lisinski, a 2001. upisuje glasovir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Jakše Zlatara, te diplomira s odličnim uspjehom 2005. godine.
Kao odličan student, bio je stipendist Grada Zagreba, gdje je 2008. godine završio i poslijediplomski studij iz glasovira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
Usavršavao se kod eminentnih pijanista, a trenutno u Italiji kod prof. Konstantina Boginoa.
Sudjelovao je na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima i osvajao visoke nagrade u disciplinama glasovir, glasovirski duo i glasovirski kvartet. U dva navrata dobitnik je nagrade Mira Sakač.
Održao je niz zapaženih solističkih koncerata u Hrvatskoj kao i u inozemstvu a čest je sudionik i na značajnim festivalima. Posebno njeguje suradnju u komornim sastavima te je tako nastupio i s violinistom Danielom Kuzminom u Rusiji na Svjetskom festivalu mladih u Petrozavodsku 2003., a snimao je i za HTV.
Krešimir Popović radi kao profesor na glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

 

Kristina Beck Kukavčić

Diplomirala je na Glazbenoj akademiji u Ljubljani u klasi prof. Eve Novšak-Houške. Magistrirala je na Glazbenoj akademiji u Zagrebu. Ujedno je diplomirala filozofiju i hrvatsku književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bila je solistica u HNK u Rijeci i Osijeku. Nastupa solistički i u komornim sastavima u zemlji i inozemstvu. Surađivala je sa sljedećim ansamblima: Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT-a, Komorni orkestar Gaudeamus, Puhački orkestar HV-a, Tamburaški orkestar HRT-a, Zagrebački madrigalisti i Hrvatski sakralni trio. Nastupala je u Austriji, Njemačkoj, Italiji, Islandu, … . Redovna je profesorica solo pjevanja na Glazbenoj školi „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu.