četvrtak, 12. travnja 2018.  –  20 sati

Ulaz na koncert je besplatan.

Program:

  • Edvard Grieg: Iz Holdbergovih vremena-suita u starom stilu op.40 (5 stavaka)
  • Miroslav Miletić: Slavno doba
  • Marin Limić ml.: 5 preludija op.20
  • Boris Papandopulo: Partita

 O umjetniku:

Marin Limić / Zagreb,1985./, pijanist, osnovno i srednje glazbeno školovanje završio je u splitskoj Glazbenoj školi Josipa Hatzea, u razredu pedagoga i koncertne pijanistice Jadranke Garin. U razdoblju od 1997.-2003. , na državnim i međunarodnim natjecanjima, višestruko je nagrađivan prvim ili drugim nagradama. Od 2003. student je Muzičke akademije u Zagrebu u klasi prof. Đ. Stanettija i L. Pogorelića, ali već tada zapažen, na poziv Arba Valdme, uglednog pedagoga ruske pijanističke škole, odlazi u Köln. Početkom 2010. diplomaira u klasi svog stalnog profesora Valdme na “Hochschule fuer Musik” u Kölnu .Također se i usavršava na seminarima vrsnih pedagoga (C. Stanczyk, Krpan, Baranyay, Gililov, Dalibaltayan……) Njegov talent i već rano postignute značajne uspjehe, prepoznali su Grad Solin, Županija Splitsko- dalmatinska i općina Klis, čiji je bio višegodišnji stipendist. Limićev opsežan repertoar seže od djela baroknih majstora Bacha i Scarlattija preko Haydna, Mozarta, Beethovena, posebno Chopina i Liszta, zatim Debussya, Ravela, Prokofjeva, Berga te hrvatskih skladatelja. U svom opusu ima tridesetak vlastitih skladbi, koje izvode i drugi pijanisti.

Održao je brojne solističke koncerte, a nastupao je i uz pratnju orkestara pod ravnanjem dirgenata P. Dešpalja, M. Tarbuka i I. Lipanovića. U Hrvatskom glazbenom zavodu nastupao je nekoliko puta pa tako i 2005. kada je surađujući s Hrvatskim komornim orkestrom svirao Mozartov A-dur koncert / KV 414 / što je snimio Hrvatski radio te 2013. kada je izveo Haydnov Koncert u D – duru uz pratnju istog ansambla. Od 50-ak njegovih nastupa posebno treba istaknuti izvedbu kultnih koncerata: Prvog koncerta u b – molu P. I. Čajkovskog / 2007. i 2008. / te Četvrtog koncerta u G- duru L. van Beethovena /2010. / u Kneževom dvoru u Dubrovniku uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orekstra.

Iznimno uspješne solističke recitale dao je u Bechstein Zentrum-u u Kölnu / 2008. /, u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu / 2011. / te na međunarodnoj manifestaciji Mostarsko proljeće/ 2012. /. Svirao je sa orkestrom splitskog HNK /2013./ Održao je koncerte u češkim gradovima Rakovniku i Pragu te u dvorcu Brandys nad Labem /2014./. Objavljena mu je knjiga i cd vlastitih skladbi u izdanju biblioteke Kačić i Sidra music-a /2015./ te je održano 10-ak promocija po hrvatskim gradovima. Održao je više solističkih recitala pod nazivom “Koncert zaboravljenih melodija” kroz koje je promovirao zapostavljene skladatelje klasične glazbe/2016./. Obrađuje i elektroničke skladbe poznatih svjetskih Dj- eva i prezentira ih u klavirskoj izvedbi.