Fascination

08.travanj.2010 u 20 sati.

Program:

Fascination
Yestarday
Ko lijepi san
Suza za zagorske brege
Monty čardaš
Novi fosili mix

Ulaz na koncert je besplatan.

 

O izvođaču:

Mario Rucner

Rođen je 1979. godine u Zagrebu. Potječe iz glazbene obitelji Rucner. Sa pet godina počinje učiti violinu. Po završetku niže glazbene škole upisuje violu u Srednjoj glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u klasi svoga oca, cijenjenog violista Dragana Rucnera. Tijekom školovanja osvojio je prve tri nagrade na republičkim natjecanjima. Studirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i Umjetničkoj akademiji u Splitu. Usavršavao se na majstorskim tečajevima kod poznatih svjetskih pedagoga (Assja Kuchner, Taras Pecheny, Yossi Gutmann, Daniel Thune, Pavel Kandrushevich).
Često je nastupao kao solist (Memorijal Franje Krežme u Osijeku, koncerti Zagrebačke filharmoje, brojne emisije HRT…). 2008. i 2009. godine nastupao je uz Revijski i Tamburaški orkestar HRT (Stjepan Mihaljinec, Rajko Dujmić…) u Zagrebu, Splitu, Krapini, Neumu, Međugorju…
Također, često surađuje s čelisticom Anom Rucner, svojom sestrom, na brojnim koncertima humanitarnog značaja.
Uz glazbu, Mario Rucner pokazuje iznimnu strast prema motociklima. Od 1996. godine član je Prvog hrvatskog moto kluba Zagreb, te se od tada natječe na mnogim motorističkim utrkama, gdje je imao i vrlo zapažene rezultate.

 

Rajko Dujmić

Rođen je i živi u Zagrebu, gdje je završio srednju glazbenu školu smjer violina, te apsolvirao na Pedagoškoj akademiji. Svoj glazbeni put Rajko je započeo kao klavijaturist u rock sastavima “Grupa Marina Škrgatića”, “Crno bijeli”, “Klan” i “Zlatni akordi”. Prva autorska pjesma Rajka Dujmića izvedena ja na Boom festivalu u Ljubljani. Najveći dio svoje karijere proveo je u Novim Fosilima, punih 30 godina, a grupa je njegovim dolaskom, osim sjajnog klavijaturiste, dobila i sjajnog skladatelja, koji danas nosi epitet jednog od ponajboljih autora na domaćoj glazbenoj sceni.
Prva pjesma koju je napisao bila je “Sanjaj me”, a Rajko se vrlo brzo dokazuje kao vrsni kompozitor čijom zaslugom grupa ubire brojne festivalske nagrade i priznanja na domaćim pozornicama, ali i na inozemnim nastupima u Dresdenu i Bratislavi. U svojoj bogatoj karijeri Rajko Dujmić napisao je 1821 djelo, na većini pjesama pojavljuje se kao autor glazbe, ali i kao aranžer ili producent.
Značajne uspjehe zabilježio je i na natjecanjima za pjesmu Eurovizije, gdje se kao autor pojavljivao tri godine zaredom. Novi Fosili su 1987. godine osvojili četvrto mjesto s pjesmom “Ja sam za ples” (Bruxelles), Srebrna Krila su godinu dana kasnije s pjesmom “Mangup” (Dublin) bila šesta, dok je tada anonimna grupa Riva iz Zadra 1989. s pjesmom “Rock me” odnijela pobjedu u Lausanni i tako po prvi, i zasad jedini put, dovela Euroviziju u Zagreb. Poznat je i kao skladatelj filmske glazbe (“Cijena života”), te reklamnih spotova. Radio je i scensku glazbu za kazališne predstave “Dundo Maroje” i“Osam lakih komada”. Pjesma “Moja domovina”, koju su zajednički napisali Rajko Dujmić i Zrinko Tutić ostat će posebno zapamćena u srcima mnogih ljudi. U Band Aid-u koji je 1991. otpjevao zasigurno najljepšu domoljubnu pjesmu sudjelovalo je 150 glazbenika.
Rajko i danas nastavlja svoj rad s jednakim žarom i užitkom kao i na početku karijere, te ćemo sigurno uživati u mnogim novim pjesmama ovog neumornog hit makera.