Galerija Centra

16.travanj.2009 u 20 sati

Program:

R. Stolz Zwei Herzen im ¾ Takt Dva srca u tročetvrtinskom taktu/
A.Vučer Zagreb, Zagreb
R.Sieczynsk Wien, Du Stadt meiner Träume/Beč, grade mojih snova/
Z. Krkljuš Pjesma Zagrebu
R. Stolz Auf der Heide blühn die letzten Rosen – Wienerlied
/Na livadi već cvate posljednje cvijeće/
R. Stolz Zasviraj ciganine svoju violinu, iz operete „Mädl“ /“Puca“/
Z. Krkljuš Zbog čega te volim / Warum ich dich so gerne habe/
H. Strecker Ja, ja der Wein ist gut – Wienerlie d /Da, da vino je dobro/
I. Lang Če i krova ni
C. Zeller Lied vom Ahn´l / Pjesma o precima- iz operete „Der Vogelhändler“ /„Trgovac pticama“/
R.Stolz Im Prater blühn wieder die Bäume/ U Prateru je ponovo sve u cvatu/
P. Gotovac Tebi, grade moj
C. Millöcker Arija Dunkelrote Rosen /Tamnocrvene ruže/- iz operete „Gasparone“
D. Brahm Moj Zagreb
R. Stolz Mein Liebeslied / Moja ljubavna pjesma mora biti valcer
N. Kalođera Serbus Zagreb

Ulaz na koncert je besplatan.

 

O izvođaču:

Mathias Reinthaler
Rođen je u Beču gdje je završio studij na Visokoj školi za glazbu u Beču. Pobjednik je internacionalnog Schubert natjecanja Bečkih prijatelja glazbe 1986, te je nakon toga debitirao na Wiener Festwochen sa ciklusom F. Schuberta „Die schöne Müllerin“. Prvi operni angažman slijedi na Stadttheater Koblenz, gdje je ispjevao sve važnije uloge baritonskog faha, kao sto su Gugliemo (Cosi fan tutte), Papageno (Carobna frula), Schaunard (La Boheme). Nakon toga slijede gostovanja po opernim kućama diljem Austrije i Njemačke.
1992 debitirao je i u Praškoj državnoj operi kao Papageno, kao i na Opern Air Gars. Slijedi promjena faha – u tenorski, i role kao Abdallo u Verdijevom “Nabucco“ (Opern Air Gars). Slijedi Don Ottavio (Don Giovanni) u Operntheatar Schönbrunn, Simon (Der Bettelstudent) in Görlitz, Jaqino (Fidelio) in Gars, Adam (Vogelhändler), Eisenstein (Die Fledermaus) na Praškoj državnoj operi. Sudjeluje i u raznim Musical-Produkcijama kao Freddy u My Fair Lady (Deutsches Theater München) i Kaiser Franz Josef u mjuziklu “Sisi” u Wiener Ronacher ThEatru. Brojni solistički koncerti u Austriji i inozemstvu (kompletni ciklusi F. Schuberta).
Koncertna gostovanja diljem svijeta.
Od 2004 djeluje i kao pjevački pedagog, i vodi pjevačku klasu na Gustav Mahler Konservatoriumu u Beču.

 

Sandra Hrašćanec-Wigh

rođena je i odrasla u Zagrebu. Živi i u Beču. U Beču je završila studij solo pjevanja (Prayner Konservatorium), a na Zagrebačkom sveučilištu diplomirala pravo na Pravnom fakultetu.
Pjevački se usavršava kod maestre Irine Gavrilovići u Beču, a glumački i scenski kod austrijskog glumca (i profesionalnog klauna) Martina Becka. Djeluje kao koncertna umjetnica i sudjeluje u raznim produkcijama, eventima i projektima, radio i TV snimkama. Održala je preko 500 solističkih koncerata. Naročito se zalaže za promociju hrvatske i austrijske kulture, osobito skladatelja, te za interkulturalno razumijevanje i približavanje ljudi i kultura.
2008. izdaje CD “Zagrebačke i bečke pjesme”, sa Mathiasom Reihthallerom i Naoko Mori koju su promovirali na brojnim koncertima u Austriji, Hrvatskoj i Japanu tijekom 2008. i 2011. godine.
2011. godine ima jazz debut na CD-u “My favourite things” Praline&fast food
2011/2013. Započinje suradnju s glazbenicima Lidijom Bajuk i Matijom Dedićem na projektu “Hrvatski etno jazz”

 

Naoko Mori

Rođena je u Japanu gdje je i završila studij klavira. Živi i radi u Beču. Studij Korepeticije njemačkog Lieda i oratrija apsolvirala je u Beču, na visokoj školi za glazbu i glumu, u klasi legendarnog Prof. Erika Werbe, iz čije čuvene škole je proizišla čitava suita poznatih pjevača i korepetitora.
Od 1987. je službeni korepetitor na Internacionalnim majstorskim radionicama u Beču (1991-1995 Opernklasse Sylvia Geszty i Francesco Araiza), Internacionalnm pjevačkom seminaru u Tirolu, a od 1991. takodjer i na Internacionalnoj opernoj akademiji Prof. Birgit Nilsson u Stuttgartu.
Od 1995 korepetira u klasi Profesora Ernst Haefliger-a na Internacionalnoj muzičkoj akademiji u Zürich-u. Od 1990. je zvanična korepetitorica Međunarodnog natjecanja koloraturnih soprana u Sttutgartu i Luxemburgu.
Održala je brojne koncerte, snimke i televizijske nastupe u Europi i Japanu.
Predaje na Prayner i Vienna Konservatoriumu u Beču.

Umjetnice nastupaju zajedno već 10-ak godina. 2008 izdale su zajedno s Mathiasom Reinthallerom prvi CD “Zabrebačke i bečke pjesme”.
Krajem listopada 2011. po drugi puta nastupat će u Japanu, gdje će održati 6 koncerata, između ostalog i u Kyotu povodom “30 godišnjice prijateljstva Zagreb-Kyoto”. Uoči te turneje, sa koncertnim programom “Vjetar iz Europe” nastupit će na velikom koncertu u Beču 17. rujna 2011.