MIROKADO KVARTET

26. siječanj. 2013 od 20:30 sati

CD – Free Point

1. Ann 4:53 (Kadoić)

2. Illumination Nocturne 7:00 (Kadoić)

3. Moonflowers 4:14 (Kadoić)

4. Dulele Sun (Eeba Aaba!) 7:07 (Kadoić)

5. Empty Handed Man 8:02 (Kadoić)

6. Invitation 7:19 (B. Kaper)

7. Istriana 4:51 (Kadoić)

8. Vitro 6:32 (Kadoić)

 

O izvođaču:

Istaknuti i nagrađivani jazz saksofonist, flautist, klarinetist i skladatelj Miro Kadoić uz članove kvarteta: slovenske jazz glazbenike Nikolu Matošića (bas) i Blaža Jurjevčića (klavir) predstavlja Porinom za 2012. godinu nagrađeni albumu „Free Point“.
Miro Kadoić glazbom se bavi od ranih 80-ih, svirajući u blues sastavima i surađujući s pop-rock glazbenicima, ali istodobno počinje svirati i u malim jazz sastavima. Diplomirao je Muzičku akademiju u Zagrebu, a usavršavao se na Manhattan School of Music pod mentorstvom Reggie Workmana i Blu Lou Marinia. Kadoić je aktivan sudionik slovenske i hrvatske glazbene scene, osnivač i član niza jazz bandova, a među brojnim jazz festivalima na kojima je nastupio svakako treba izdvojiti Ljubljanski Jazz Festival, Montreux Jazz Festival i Jazz Lent. Dobitnik je nagrade “Status” Hrvatske glazbene unije za najboljeg alt-saksofonista Hrvatske u 1997., 2006. i 2007. godini.
Osim jazz glazbe sklada i klasičnu i filmsku glazbu.
S Matošićem, Jurjevčićem i Brnobićem, ovogodišnji će dobitnik dvaju Porina u kategoriji jazz glazbe predstaviti svoj skladateljski rad, a među djelima na koncertnom programu su recentne skladbe i one s nagrađenog albuma „Free Point“.