Župna crkva Imena Marijina i sv. Jurja mučenika – Odra

19.travanj.2009 u 19 sati – poslije sv. Mise –

PROGRAM:

N. Bruhns:
Preludij i fuga u G-duru

A. Vivaldi:
Laudamus Te

W. A. Mozart:
Iz «Krunidbene mise» – Agnus Dei

G. Fauré:
En Prieré

J. S. Bach:
Preludij u D – duru

C. Franck:
Aux petits enfants

C. Saint-Saëns:
Ave Maria

J. Rheinberger:
Sonata u c-molu op. 27

Uskrsne pučke pjesme:
Uskrsnu Isus doista
Nek mine Majko
Kraljice neba raduj se

Ulaz na koncert je besplatan.

 

O izvođaču:

Mirta Kudrna
Diplomirala je orgulje na Akademiji za glasbo u Ljubljani u klasi prof. Huberta Berganta. Tijekom i nakon studija nastupala je solistički i u komornim sastavima, sudjelovala na orguljaškim natjecanjima u zemlji i inozemstvu, te na snimanjima nekoliko nosača zvuka sakralne glazbe. U sezoni 1994/95 osvojila je nagradu HDS-a za najbolju izvedbu djela hrvatskog autora (Toccata u g-molu Franje Dugana). Usavršavala se na nekoliko stručnih seminara H. Lucke (Austrija), J. Luis González Uriol (Španjolska), B.K. Bryndorf (Danska). Na MA u Zagrebu se usavršavala u klasi prof. M. Penzara. Članica je HGDU, Hrvatskog društva crkvenih glazbenika, te The Incorporated Association of Organist (London). Predaje orgulje na Institutu za crkvenu glazbu „Albe Vidaković“ u Zagrebu i glazbena je urednica na Hrvatskom radiju i televiziji.

 

Lidija Orešković Dvorski
Diplomirala je solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Nade Puttar Gold. Francuski i engleski jezik te književnost diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kao solist surađivala je s ansamblom Cantus, Zagrebačkim solistima, Big bandom HGZ-a, Puhačkim orkestrom HV, Tamburaškim orkestrom HRT. Održala je brojne solističke koncerte uz pratnju klavira i čembala diljem Hrvatske i u inozemstvu. Na pozornici HNK u Zagrebu pojavila se u ulogama u operama «Sestra Angelica» i «Čarobna frula». Usavršavala se na
seminarima kod prof. Dunje Vejzović i prof. Konrada Richtera, prof. Nadežde Kniplove u Austriji te kod prof. Eve Blahove u Bratislavi.

 

Kristina Beck Kukavčić
Diplomirala je na Glazbenoj akademiji u Ljubljani u klasi prof. Eve Novšak-Houške. Magistrirala je na Glazbenoj akademiji u Zagrebu. Ujedno je diplomirala filozofiju i hrvatsku književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bila je solistica u HNK u Rijeci i Osijeku. Nastupa solistički i u komornim sastavima u zemlji i inozemstvu. Surađivala je sa sljedećim ansamblima: Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT-a, Komorni orkestar Gaudeamus, Puhački orkestar HV-a, Tamburaški orkestar HRT-a, Zagrebački madrigalisti i Hrvatski sakralni trio. Nastupala je u Austriji, Njemačkoj, Italiji, Islandu, … . Redovna je profesorica solo pjevanja na Glazbenoj školi „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu.