Galerija Centra

18.ožujak.2009 u 20 sati

Program:

1. F. Veracini: Largo

2. A. Glazunov: Španjolska serenada

3. J. Massenet: Meditacija

4. A. Piazzolla: Povijest tanga

1. Bordel – 1900.

2. Cafe – 1930.

3. Nightclub – 1960.

5. C. Saint-Saens: Fantaisie

6. G. Donizetti: Sonata

Larghetto

Allegro Gallemberg

Ulaz na koncert je besplatan.

 

O izvođaču:

Mirta Pleteršek Blašković

Diplomirala je violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, među njima nagrade Društva hrvatskih skladatelja na natjecanju Darko Lukić, nekoliko priznanja na Memorijalu F. Krežma u Osijeku te medalje u okviru Ljetnih solunskih igara (Grčka), Nagrade HGZ-a Vaclav Huml. Solistički je nastupala u domovini i u inozemstvu (Grčka, Danska, Francuska, Poljska, Austrija, Slovenija i dr.). Sudionica je Međunarodnog violinističkog natjecanja Vaclav Huml. Osim solističkog, njeguje i komorno muziciranje. Djelovala je kao članica Hrvatskog klavirskog trija i kao koncertni majstor Hrvatskog komornog orkestra. Koncertira uz pratnju orkestra kao i u duetu s orguljama, glasovirom, harfom i gitarom. Posebnu pažnju posvećuje domaćim skladateljima. Bavi se pedagoškim radom. Snimala je za potrebe radija i televizije.

 

Petra Gilming

maturirala je glasovir u klasi prof. Kamelije Zavrl u Zagrebu 1995., a diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Vladimira Krpana 2000. godine te 2007. u istoj klasi i magistrirala.
Usavršavala se na seminarima uglednih pedagoga (N. Kazimirove, E. Timakina, L. Baranyaja, V. Pavarane, J. F. Antoniolija, V. Merzhanova i K. H. Kammerlinga), te u klasi prof. Luigia Mostaccia na postdiplomskom studiju u Spilambertu, Italija.
Laureat je velikog broja nacionalnih i međunarodnih natjecanja (Zagreb, Pinerolo, Moncalieri i Pietra Ligure).
Dobitnica je nagrade rektora Sveučilista u Zagrebu, nagrade Radio podija, nagrade dekana Muzičke akademije u Zagrebu, nagrade „Darko Lukić“ i nagrade Hrvatskog glazbenog zavoda.
Kao pobjednica I. Muzičkog natjecanja Zagreb-Murcia, održala je solističke recitale u Španjolskoj 2005. godine.
Nastupa kao solist, komorni muzičar, te uz orkestre (Simfonijski orkestar Muzičke akademije, Hrvatski komorni orkestar, Dubrovački simfonijski orkestar i dr.), surađujući s dirigentima Igorom Gjadrovom, Pavlem Dešpaljem, Franom Krasovcem i dr.
Surađuje sa istaknutim domaćim i inozemnim umjetnicima kao što su Božo Paradžik, Monika Leskovar, Goran Končar, Orest Shourgot, Kimiko Nakazawa, Silvano Kuzmin, Marija Ćepulić, Žiga Brank, Bank Harkay i dr.
Službeni je korepetitor brojnih seminara te violinističkih natjecanja (Međunarodno violinističko natjecanje ”Vaclav Huml”, Nacionalno natjecanje “Boris Papandopulo”, Međunarodno natjecanje “Rudolf Matz”, Međunarodno natjecanje “Bistrički zvukolik” i dr.)
Koncertira diljem Hrvatske, u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Slovačkoj, Italiji, Nizozemskoj i Španjolskoj.
Umjetnički je suradnik na Gudačkom odjelu Muzičke akademije u Zagrebu