Galerija Centra

20.siječanj.2011 u 20 sati.

Program:

M. de Falla
Ciklus pjesama – Siete Canciones popolares Españolas
“El Paño Moruno “
“Seguidilla Murciana”
“Asturiana”
“Jota “
“Nana “
“Canción “
“Polo”

Ivana Lang
Ciklus pjesama – Istarske pjesme
„Mačji pir“
„Ženila se tuga i nevolja“
„Polne zvoni“
„Peteh kukuriče“
„Rika je bili grad“

X. Montsalvatge
Ciklus pjesama – Cinco Canciones Negras
“Cuba dentro de un piano”
”Punto de Habanera”
“Chévere”
“Cancio de cuna para dormi a un Negrito”
“Canto Negro”

Ivana Lang
Grički dijalog – duett za bariton i mezzosopran

posvećeno Mladenu Häusleru i Miri Zidarić
gost: Mladen Häusler – bariton

 

O izvođaču:

Nataša Antoniazzo

Magistrirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Snježane Bujanović Stanislav. Za vrijeme studija nastupa u Opernom studiju Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, te je dobitnica je nekoliko nagrada, od kojih se ističe Rektorova nagrada Sveučilišta u Zagrebu. Usavršavala se kod operne pjevačice Grace Bumbry i prof. Jonathana Morrisa, te kod svjetski renomirane hrvatske mezzosopranistice Ruže- Pospiš Baldani .Magistrirala je i na Sveučilištu za glazbu i scensku umjetnost u Beču. Prvi internacionalni profesionalni operni debut ostvaruje 2000. godine na velikoj pozornici u Areni – Ljetnog Opernog festivala u Avenschesu-u u Švicarskoj ulogom Svećenice iz opere „Aida“ G. Verdija pod dirigentskim vodstvom Andrea Licate i orkestrom ženevske opere. Nakon toga nastupa po Njemačkoj i Švicarskoj ,a od sezone 2007/2008 nastupa kao solist u HNK u Zagrebu .
Njezin operni repertoar proteže se od epohe Baroka – uloga Prve vještice u operi „Didona i Enej“ H.Purcella, Orfej iz opere „ Orfej i Euridika“ Ch.W.Glucka; zatim Cherubina iz „Figarovog pira“ skladatelja W.A.Mozarta; Clarine iz opere“ Bračna mjenica“ G.Rossinija; uloga Giannette iz opere „ Seoske pjevačice“ G.Rossinija; zatim uloga Mere Jeanne iz opere „ Razgovori Karmelićanki“ F.Poulenca; Ursula iz „ Beatrice i Benedikt“ H.Berlioza; uloga Infermiere iz trilogije „Triptih“ G.Puccinija, Svećenice iz opere „Aida“ G. Verdija te sve do uloge Fricke iz „ Rajninog zlata“ R.Wagnera.
Antoniazzo redovito održava solističke koncerte i koncerte komorne glazbe u koncertnim dvoranama i na raznim glazbenim festivalima u Hrvatskoj; Francuskoj; Njemačkoj; Švicarskoj; Italiji i Španjolskoj. Snima komornu glazbu za Hrvatsku radio televiziju , te je snimila zvučne zapise skladbi F.Kuhača za Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti, a 2013.godine izašao je njezin prvi solistički nosač zvuka pod nazivom „ Barokna glazba sjeverne Hrvatske“ uz suradnju orguljaša Višeslava Jaklina , u izdanju renomirane izdavačke kuće „ Cantus“ Hrvatskog društva skladatelja! Nataša Antoniazzo djeluje kao samostalni umjetnik , te je član HDGU ( Hrvatskog društva glazbenih umjetnika) i HZSU ( Hrvatska zajednica samostalnih umjetnika) u Zagrebu, i umjetnik je Koncertne direkcije Zagreb, a od 2013.godine pozvana je kao gost predavač u Austriju na ljetnu glazbenu akademiju Sveučilišta za glazbu i scensku umjetnost u Beču.

 

Leda Parać

Pijanistica Leda Parać diplomirala je 1994. na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu u razredu Sretne Meštrović. Nakon studija studirala je u Freiburgu, Njemačka, gdje je magistrira glasovir i pratnju Lieda u razredu Ramona Waltera 1997. Bila je korepetitor pjevačkog razreda Dunje Vejzović na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te sudjelovala na međunarodnim glazbenim akademijama za Lied i pratnju Lieda Konrada Richtera, Dunje Vejzović i Richarda Spencera. 1999. nagrađena je za najbolju klavirsku pratnju na glazbenoj tribini Darko Lukić. Slijedili su koncerti s pjevačima u Hrvatskoj, Njemačkoj i Francuskoj. Na École Normale de Musique de Paris diplomirala je 2001. u razredu Jeana Micaulta (dugogodišnji asistent Alfreda Cortota) glasovir i komornu glazbu. 2008. osvojila je prvu počasnu nagradu i posebnu nagradu Beethoven na pariškom klavirskom natjecanju Madeleine de Valmalete. Dvanaest godina je živjela u Parizu gdje je predavala glasovir, djelovala kao korepetitor na pjevačkoj školi i nastupala s pjevačima. I dalje povremeno radi s prof. Pierreom Etcheverryom u Parizu. Članica je Zajednice samostalnih umjetnika u Hrvatskoj i od ove godine djeluje kao korepetitor na pjevačkom odsjeku na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.