KONCERT

Galerija Centra

25. travanj. 2013 od 20 sati

P r o g r a m:
· Ralph Towner (1940): Anthem
Ralph’s piano waltz
· Andrew York (1958): Waiting for dawn
Squares suspended
· Jiří Jirmal (1925): Baden suite /Simplicitas/ /Berceuse/ /Rondo/
· Pierre Bensusan (1957): So long, Michael (hommage a Michael Hedges)
L’Alchimiste
Altiplanos
· Pat Metheny (1954): Message to a friend
Letter from home

 

O izvođaču:

Neven Hrustić

Studirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod profesora Istvána Römera i na Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu kod profesora Martina Myslivečeka. Usavršavao se na seminarima mnogih renomiranih glazbenika (Z. Dukić, E. Karamazov, G. Listeš, T. Offerman, J. Wagner, C. Pluhar, S. Noiri) u zemlji i u inozemstvu.
Kao solist i kao član ansambala nastupao je po cijeloj Hrvatskoj, uključujući nastupe na najznačajnijim festivalima (Dubrovačke ljetne igre, Glazbene večeri u sv. Donatu, Osorske glazbene večeri, Zagrebački ljetni festival), u SAD-u, Engleskoj, Austriji i Sloveniji.
Surađivao je s brojnim hrvatskim i stranim glazbenicima, i sa ansamblima Theatrum Musicum, Responsorium, Minstrel, Vittoria, Hortus Deliciarum, Carmina Slovenica, Orkestrom i Zborom HRT. Snimao je za potrebe Hrvatske televizije, Hrvatskog radija i Slovenske televizije, u različitim kombinacijama izvođačkih sastava.
Važno mjesto u njegovom radu zauzimaju kompozicije hrvatskih autora, posebno onih iz razdoblja renesanse i ranog baroka. Uz već poznate, on je po prvi put suvremeno izveo veći broj kompozicija iz tog perioda, od kojih treba izdvojiti zbirku canzonetta Francesca Sagabrie – prvog poznatog glazbenika porijeklom iz Zagreba.