Galerija Centra

16.listopad.2008 u 20.00 sati

Program:

Andrew York:
(1958)
Autumn streets
Sunday morning overcast
Numen
Muir woods
In sorrow’s wake
Bagatelle
Andecy
Sunburst jubilation

Agustín Barrios:
(1885-1944)
A mi madre
Caazapá

Ivan Padovec:
(1800-1873)
Varijacije na Schubertovu temu, op.4

Carlo Domeniconi:
(1947)
Varijacije na anatolsku narodnu pjesmu, op. 15

O izvođaču:

Neven Hrustić
studirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod profesora Istvána Römera i na Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu kod profesora Martina Myslivečeka. Usavršavao se na seminarima mnogih renomiranih glazbenika (Z. Dukić, E. Karamazov, G. Listeš, T. Offerman, J. Wagner, C. Pluhar, S. Noiri) u zemlji i u inozemstvu.
Kao solist i kao član ansambala nastupao je po cijeloj Hrvatskoj, uključujući nastupe na najznačajnijim festivalima (Dubrovačke ljetne igre, Glazbene večeri u sv. Donatu, Osorske glazbene večeri, Zagrebački ljetni festival), u SAD-u, Engleskoj, Austriji i Sloveniji.
Surađivao je s brojnim hrvatskim i stranim glazbenicima, i sa ansamblima Theatrum Musicum, Responsorium, Minstrel, Vittoria, Hortus Deliciarum, Carmina Slovenica, Orkestrom i Zborom HRT. Snimao je za potrebe Hrvatske televizije, Hrvatskog radija i Slovenske televizije, u različitim kombinacijama izvođačkih sastava.
Važno mjesto u njegovom radu zauzimaju kompozicije hrvatskih autora, posebno onih iz razdoblja renesanse i ranog baroka. Uz već poznate, on je po prvi put suvremeno izveo veći broj kompozicija iz tog perioda, od kojih treba izdvojiti zbirku canzonetta Francesca Sagabrie – prvog poznatog glazbenika porijeklom iz Zagreba.