BOŽIĆNI KONCERT

Galerija Centra

13.prosinac.2012 od 20 sati

P r o g r a m:

Trad: God rest ye Merry Gentlemen

M. Giuliani: Par che di giubilo

M. Giuliani: Alle mie tante lagrime

M. Giuliani: Confuso, smarito

G. Rossini: Uvertira operi “Talijanka u Alžiru”

F. Schubert: Staendchen

F. Mendelssohn-Bartholdy: Pjesme bez riječi
– op. 102, br. 3 u C-duru
– op. 30, br. 6 u fis-molu
J. Hatze: Suzi

J. Hatze: Ljuven sanak

I. Zajc: Lastavicam

I. Tijardović: Arija iz operete “Mala Floramy”

 

 

O izvođaču:

Nina Kobler

Diplomirala je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu prof. Istvana Römera. Poslije studija usavršava se kod prof. Gorana Listeša. Solo pjevanje upisuje također na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Dunje Vejzović, a nastavlja u klasi prof. Lidije Horvat Dunjko gdje je i diplomirala 2003. godine i time je postala prva osoba u Hrvatskoj s diplomom gitaristice i pjevačice. Nastupa na mnogim solističkim koncertima i u komornim sastavima kao gitaristica i sopranistica u zemlji i inozemstvu gdje i praizvodi djela hrvatskih skladatelja (Češka, Slovačka, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Austrija, Italija, Madžarska, Izrael, Kanada, Egipat, Argentina, Urugvaj…) te je na natjecanjima osvajala više nagrada. Godine 1998. primila je posebnu nagradu na Međunarodnom natjecanju gitarista “Fernando Sor” u Rimu. Krajem 2002. osvaja prvo mjesto na državnom natjecanju komornih sastava kao pjevačica. Stalna je članica baroknog ansambla Ars longa vita brevis, te stalna gošća Malog festivala čembala. Usavršava se na mnogim majstorskim tečajevima pjevanja kod profesorice Dunje Vejzović, Olivere Miljaković te Eve Blahove kao i na majstorskim tečajevima gitare kod profesora Istvana Roemera i Gorana Listeša te Zorana Dukića. Nakon završenog studija pjevanja stalno se usavršava kod Eve Blahove (Bratislava). Surađuje s HNK–om u Zagrebu te Zagrebačkim opernim studiom. 2004. godine sudjelovala je na tribini «Darko Lukić», a do 2012. tri puta je održala samostalne koncerte u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, te na «Večerima u Mediateci» Talijanskog instituta za kulturu. 2005. godine sudjeluje na Glazbenoj tribini u Puli. Godine 2007. Sudjeluje kao solistica uz ansambl Cantus na 24.Muzičkom biennalu u Zagrebu. Krajem 2009. Godine održala je zapaženi koncert kao solistica s ansamblom Zagrebačke filharmonije, a krajem 2011.sudjeluje na obljetnickom koncertu mladih skladatelja u dvorani muzeja Mimara uz ansambl Cantus. Od godine 1995. radi kao profesorica gitare u glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu.

 

Danijela Petrić

Rođena je u Zagrebu. Studij glasovira završila je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi prof. Marije Gvozdić-Horvat te na Konzervatoriju «Giuseppe Verdi» u Milanu.
Kao stipendist francuske Vlade boravi u Parizu gdje studira na Schola Cantorum te na Conservatoire National Superieur de Paris u klasi J. Loriod. Usavršavala se na majstorskim tečajevima kod E. Timakina, R. Kehrera, R. Muraroa, D. Krausa, P. Badura-Skode, M. Damerinija i M. Krolla (čembalo).
Kao solistica i komorna glazbenica koncertira u domovini i inozemstvu ( Slovenija, Italija, Austrija, Francuska, Njemačka, Nizozemska, Kanada, Meksiko ). Sudjeluje na uglednim festivalima kao što su Muzički biennale Zagreb, Gaudeamus Music Festival Amsterdam, Cervantino Festival Mexico, Večeri na Griču, Tribina muzičkog stvaralaštva Opatija/Pula, Musicafutura La Spezia, Festival Lent Maribor, Samoborska glazbena jesen i dr..
Pedagoškim radom bavi se od 1994. godine kao suradnik Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu , a profesor je na Glazbenoj školi «Blagoja Berse» u Zagrebu. Kao korepetitor surađivala je s Operom Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu te s Teatrom alla Scala u Milanu. Ostvarila je brojne snimke za potrebe Hrvatskog radija i televizije.
Suosnivačica je Udruge «Mala opera» koja se bavi promicanjem klasične glazbe za djecu.