ponedjeljak, 23. travnja 2018. u 18.15 sati /poslije sv. Mise/

Nina Kobler, sopran

Krešimir Marmilić, violina

Milan Hibšer, orgulje

1.Vivaldi, D. Buxtehude, J. S. Bach, W. A. Mozart,

   2.Pejačević, C. Franck, A. Dvořák, M.Reger

Ulaz na koncert je besplatan.

 O programu opširnije:

 – Antonio Vivaldi:              Domine Deus

– Dietrich  Buxtehude:       Singet dem Herrn BuxWV 98

– J. S. Bach:                       Arioso

– W. A. Mozart:                  Laudate Dominum, KV 339

– Antonín Dvořák:             Gospod Bog je pastir moj

– Max Reger:                     Mariä Wiegenlied op. 76, 52.

– Antonio Vivaldi:             Nulla in mundo pax sincera

Nina Kobler, gitara, sopran –  diplomirala je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu prof. Istvana Römera. Poslije studija usavršava se kod prof. Gorana Listeša. Solo pjevanje upisuje također na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Dunje Vejzović, a nastavlja u klasi prof. Lidije Horvat Dunjko gdje je i diplomirala 2003. Godine i time je postala prva osoba u Hrvatskoj s diplomom gitaristice i pjevačice. Nastupa na mnogim solističkim koncertima i u komornim sastavima kao gitaristica i sopranistica u zemlji i inozemstvu gdje i praizvodi djela hrvatskih skladatelja (Češka, Slovačka, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Austrija, Italija, Madžarska, Izrael, Kanada, Egipat, Argentina, Urugvaj…) te je na natjecanjima osvajala više nagrada. Godine 1998. Primila je posebnu nagradu na Međunarodnom natjecanju gitarista “Fernando Sor” u Rimu. Krajem 2002. Osvaja prvo mjesto na državnom natjecanju komornih sastava kao pjevačica. Stalna je članica baroknog ansambla Ars longa vita brevis, te stalna gošća Malog festivala čembala. Usavršava se na mnogim majstorskim tečajevima pjevanja kod profesorice Dunje Vejzović, Olivere Miljaković te Eve Blahove kao i na majstorskim tečajevima gitare kod profesora Istvana Roemera i Gorana Listeša te Zorana Dukića. Nakon završenog studija pjevanja stalno se usavršava kod Eve Blahove (Bratislava). Surađuje s HNK–om u Zagrebu te Zagrebačkim opernim studiom. 2004. Godine sudjelovala je na tribini «Darko Lukić», a do 2013. Tri puta je održala samostalne koncerte u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, te na «Večerima u Mediateci» Talijanskog instituta za kulturu. 2005. godine sudjeluje na Glazbenoj tribini u Puli. Godine 2007. sudjeluje kao solistica uz ansambl Cantus na 24.Muzičkom biennalu u Zagrebačke filharmonije, krajem 2011. sudjeluje na obljetničkom koncertu mladih skladatelja u dvorani muzeja Mimara uz ansambl Cantus. U prosincu 2012. sudjeluje kao solistica na zapaženom Božićnom koncertu u Rimu. Od godine 1995. radi kao profesorica gitare u glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu.

Krešimir Marmilić – diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov. Usavršavao se kraće vrijeme kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana University. Kao solist, nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Španjolskoj. Od 1991. godine pronalazi i praizvodi djela starih hrvatskih autora koja je izvodio i u emisijama HTV-a o Krežmi, Jarnoviću i Spadini, za kojeg je pisao i scenario. Također, objavio je šest notnih rukopisa Franje Krežme pod naslovom Album.Voditelj je i osnivač ansambla Cadenza (1995., gud. Kvartet i trio). Sudjelovao je u radu orkestara u SAD, Španjolskoj, Nizozemskoj, Sloveniji te u Hrvatskoj.Od 1999. godine je u statusu samostalnog umjetnika.

 Milan Hibšer, orgulje – diplomirao je filozofiju i religijsku kulturu na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu. Uz studij filozofije pohađa i izvanredni studij orgulja na Institutu za crkvenu glazbu “Albe Vidaković”, a kasnije se upisuje kao redovni student. Orgulje studira kod prof. Mirte Kudrne, a improvizaciju kod prof. Ante Knešaureka, te diplomira 2009. godine. Redovito pohađa seminare i majstorske tečaje od kojih valja istaknuti: José Luis González Uriol (Španjolska), Roman Perucki (Poljska), Karen de Pastel (Austrija), Danijel Drilo (Njemačka), Gabriel Bestion de Camboulas (Francuska) itd.

Završio je magistarski studij orgulja i sakralne glazbe na Akademiji za glasbo u Ljubljani u klasi prof. Maria Perestegija (orgulje), prof. Maksa Strmčnika (improvizacija) i prof. Ivana Florjanca (orguljaška kompozicija). Kao orguljaš korepetitor, improvizator i aranžer snimio je nekoliko CD-a. Bavi se skladanjem liturgijske glazbe i glazbe za orgulje te je pridruženi član HDS-a. Kao solist na orguljama nastupao je u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji i Austriji. Orguljaš je u svetištu Sv. Antuna Padovanskog na Sv. Duhu u Zagrebu a povremeno i u zagrebačkoj katedrali. Predaje improvizaciju, organografiju i orgulje na Institutu za crkvenu glazbu “Albe Vidaković” pri Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.