Koncert za Valentinovo SNOĆKA SAM TI STIHA REKEL

Dom za starije i nemoćne osobe “Sveta Ana”

14.veljača.2012 Od 17 sati

Program:

L. van Beethoven: Za Elizu
I. Tijardović: Arija Suzette iz operete „Mala Floramie“
I. Berlin: Cheek to cheek
J. Massenet: Thais
J. Brell/ A. Dedić: Uvelo lišće
H.Granados: Andaluzijski ples
E. de Curtis: Torna Surriento
E. di Capua: O sole mio
Đ. Manojlović: Jesenji valcer
B. István: Jesen stiže dunjo moja
S. Leopold: Svirci moji
N. Grčević: Tiho plove moje čežnje
M . Tomasović: Kraj kapele svete Ane
B. Sepčić: Snoćka sem ti stiha rekel
N. Kalogjera: Popevka za ljubav

 

O izvođaču:

Oriana Vozila

Rođena je u Rovinju 1955. godine. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, prvo odjel glazbene pedagogije, a nedugo poslije i studij solo i opernog pjevanja u klasi prof. Vladimira Ružđaka. Zaposlena je u operi HNK u Zagrebu, gdje je ostvarila uloge Đule u „Eri s onoga svijeta“, Eve u „Nikoli Šubiću Zrinskom“, Nede u operi „Pagliaci“, te epizodne uloge u „ Adriani Le Couvrere“, svećenice u „Aidi“, Ines u „Trubaduru“, itd.

Snimila je nosač zvuka „Moja zemja“, gdje je obradila Istru s djelima skladatelja Ivana Matetića Ronjgova, Blagoja Berse, Ivane Lang, te ribarskim pjesmama „Battinadama“ kojima se inspirirao skladatelj Vlado Benussi na staro rovinjskom talijanskom jeziku.

Djeluje kao članica zbora opere HNK i kao solo pjevač izvan matične kuće. Posvećena je edukaciji djece i dobrotvornom radu. Osim u Hrvatskoj pjevala je u Italiji, Mađarskoj, Francuskoj, Austriji i Sloveniji.

 

Zvonimir Habjanec

Rođen u Zagrebu 1930. godine. Već kao mali dječak pokazuje talent i interes za pjevanje i glazbu, te svoje prve korake ostvaruje u „Dječjem carstvu“ pedagoga i skladatelja Božidara Širole. Poslije drugog rata pjeva na raznim gradskim događanjima u Zagrebu, te se zapošljava u operi HNK kao član opernog zbora gdje je i umirovljen. Uz djelovanje u operi postaje i solist na radio Zagrebu te izvodi i snima skladbe tadašnjih skladatelja uz Ivu Robića, Anicu Zubović, Zvonimira Krkljuša i druge pjevače zabavne glazbe.
Osnivanjem vokalnog kvarteta „Studio“ postaje jedan od značajnijih pokretača u stvaranju ne samo tadašnje zabavne glazbene scene nego i poticanju tradicijske pjesme, te starogradske popijevke.
Ostavio je mnoge snimke na radiju, televiziji, te na nosačima zvuka, a tijekom svog djelovanja posebice kao član kvarteta „Studio“, obišao je preko Rusije, Japana gotovo čitav svijet.
Zbog prekasne bijele kose i još ljepšeg glasa od milja ga zovemo „Srebrni dečko s Trešnjevke“.

 

Đorđe Manojlović

Diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Elle Kovačić Murai. Usavršavao se na konzervatoriju “Franz Schuler” u Beču u klasi prof. S. Kallina.
Djeluje kao solist i komorni glazbenik, te surađuje sa koreografima, opernim solistima, pjevačkim zborovima i dramskim umjetnicima.
Osim u Hrvatskoj, nastupao je u Češkoj, Slovačkoj, Austriji, Italiji, Francuskoj, Mađarskoj i Sloveniji.
Član je HDGU.
Radi u Školi suvremenog plesa “Ane Maletić” u Zagrebu kao prof. klavira i korepetitor, gdje je stekao veliko iskustvo u kreiranju, odabiru, improvizaciji i približavanju glazbe djeci od predškolske dobi do mature.