Velika dvorana Centra

19.lipanj.2009 od 20 sati

Ulaz na koncert je besplatan.

 

O izvođaču:

LOTUS
Filip Kozlica – vokal, akustična gitara
Maja Kosanović – vokal
Bruno Milanović – bas
Nikola Betica – el. gitara
Dino Zanetti – klavijature
Marko Vučelja – bubanj
Marko Borić – perkusije
Lotus je neobična priča koja mijenja svoju formu i oblik (ali ne i bit) iz koncerta u koncert. U samo dvije godine razvili su se od akustičnog dvojca u sedmeročlani sastav. Sviraju autorski pop/rock sa tekstovima na hrvatskom, a nakon 8 mjeseci zimsko/proljetnog sna predstavit će Vam materijal svojeg nadolazećeg prvog albuma!

 

KREOL
Maja Rivić – vokal
Nikola Kukić – klarinet, alt sax
Ivan Lazar Bundalo – truba
Mak Murtić – tenor sax
Mario Prečinić – bas
Arsen Novak – bubnjevi
Sastav ‘Kreol’ nastaje 2007. godine na inicijativu Luke Smetiška i Maka Murtića, ubrzo prikupljajući razne instrumentaliste. Prvobitna ideja jazz sastava se, radom na autorskom materijalu i obradama, proširuje i na druge glazbene stilove poput tanga, romske i klezmer glazbe, calypsa, funka, hip hopa, swinga, hrvatske narodne glazbe, world music, istočnjačkih melosa, sambe, afrokubanske glazbe, rumbe i sl., hibridizirajući elemente iz raznih perioda 20. st. sa sadašnjim urbanim idejama o glazbi. Naziv „kreol“ stoga simbolizira miješanje, kako glazbenih stilova, tako i umjetničkih pravaca.

 

Ž/BUKA
Eva Badanjak, 1983., gitara, vokali
Sunčana Batić, 1984., bas gitara, vokali
Sara Ercegović, 1982., bubnjevi
Ž/BUKA (Ženska buka) djeluje od 2005. U periodu od tada do sada, desile su se mnoge promjene, no održan je kontinuitet rada i kreativnosti, a ostvaren je značajan napredak u izričaju i izvedbi. Bend je promijenio više bubnjarki, no uvijek je djelovao kao ženski trio, tako da ni sadašnja postava ne odudara od tog principa. U glazbi Ž/BUKE, naći ćete i post punka, i rocka, i psihodelije i žestine i melankolije, i radosti, i gnjeva i odraze svakakvih stanja aktera ove priče. Jalov je posao utrpati sve to u neki predefinirani žanr; pa predlažemo da se užbukate i do zaključaka dođite sami.