ŽUPNA CRKVA  SV. JURJA MUČENIKA  –  ODRA

S A K R A L N I    K ON C E R T

Utorak, 18. travnja 2017. od 19.00 sati

/poslije sv. Mise/

Ana Jembrek, sopran

Ana Kralj , flauta

Stella Gregurić, el. orgulje

Ulaz na koncert: besplatan.

Izvodit će se djela: Pérotina (Perotinus Magnus), T. Cecchinija, G. F. Händela, A. Vivaldija, J. S. Bacha,

Franck D. Pejačevića, hrvatske tradicijske Uskrsne pjesme

Program:

  • Pérotin (Perotinus Magnus): Beata Viscera
  • Cecchini: Sospirava Maria
  • F. Händel: Arioso

How Beautiful Are The Feet (iz oratorija “Mesija”)

  • Vivaldi: Domine Deus (Gloria)
  • S. Bach: Sonata u e – molu za flautu Andante

Ich Folge Dich Gleichfalls (iz Muke po Ivanu)

  • Franck: Panis Angelicus
  • Morricone: Gabrielova oboa
  • Gounod&J.S.Bach Ave Maria
  • Tradicijske uskrsne pjesme

Sopranistica Ana Jembrek (Koprivnica, 1986.) glazbenu je naobrazbu počela kao flautistica u glazbenoj školi Đuro Ester u Koprivnici, a srednju glazbenu školu završila je 2006. godine u Varaždinu, na odjelu za solo pjevanje u klasi Doroteje Ilčić

Studij solo pjevanja upisuje 2005. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Lidije Horvat-Dunjko. Diplomirala je 2009. s velikim pohvalama, u klasi Giorgia Suriana ulogom Pamine u Mozartovoj Čarobnoj fruli (produkcija Sveučilišta u Zagrebu). Dobitnica je prvih nagrada na Hrvatskom Državnom natjecanju 2003. i 2005. godine, te drugih nagrada na Hrvatskom Državnom natjecanju komornih sastava 2003. i 2005. godine. U studenome 2007. sudjelovala je na 6. međunarodnom natjecanju sakralne glazbe – u Rimu gdje je pjevala u finalnoj večeri i bila nagrađena posebnom nagradom žirija.

U operi HNK Split ostvarila je uloge Genovieffe i Nelle u Puccinijevim operama Suor Angelica i Gianni Schicchi. U operi HNK Zagreb zapaženi su njezini nastupi u ulogama Euridike u Monteverdijevu Orfeju, Mussette u Puccinijevoj La bohème i Jelene u Zajčevom Nikoli Šubiću Zrinjskom. Solistički je nastupala u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, Bosi i Hercegovini, Italiji, Češkoj i Španjolskoj. Stalna je članica vokalnoga ansambla Antiphonus.

Ana Kralj, maturirala je flautu u klasi prof. Nives Andrijašević- Janković 1999. godine na školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Studij nastavlja u klasi prof. Pierre-Yves Artauda na Visokoj školi za glazbenu umjetnost „ Ino Mirković “, a 2005. diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tijekom studija nastupa diljem Hrvatske kao solista ali i u brojnim komornim sastavima (duetima sa gitarom, klavirom i harmonikom, te u triu), te je osvajala internacionalne nagrade:- I. nagrada na internacionalnom natjecanju ”Alice bel Colle” u Italiji u kategoriji flauta, 2002.god.- I. nagrada na internacionalnom natjecanju u Trstu, kategorija komornih sastava, harmonika-flauta, 2003.god.

Ana Domančić, Liz Goodwin, Hansgeorg Schmeiser, Vicens Prats, Mihael Kofler, Ricardo Ghianni, Jan Ostry, Aurelle Nicolet, Felix Renggli samo su neka od imena renomiranih umjetnika pod čijim se vodstvom usavršavala u okviru mnogobrojnih međunarodnih majstorskih tečajeva posvećenih glazbi za flautu. Pohađala je radionice i seminare o Alexander tehnici prof. Aranke Fortwangler te u dva navrata aktivno sudjelovala u radu škole za učitelje Alexander tehnike u Freiburgu.

Pedagoškim radom bavi se već 10 godina. Radeći u osnovnim i srednjim glazbenim školama ostvarila je brojne nagrade sa svojim učenicama na regionalnim, državnim i internacionalnim natjecanjima. Uz svoj pedagoški rad svirala je u Hrvatskom komornom orkestru, Dubrovačkom simfonijskom orkestru te orkestru Hrvatskog narodnog kazališta. Također u duetu sa harmonikašem Vladimirom Gorupom, gitaristom Nenom Munitićem, pijanisticom Marijanom Komljenović, gitaristom Robertom Međugorcem, te u sastavu Lanterna Musica. Jedna je od osnivačica Hrvatske udruge flautista osnovane 2003.god. i član predsjedništva udruge, organizator brojnih seminara flaute u Zagrebu te Internacionalnoga natjecanja mladih flautista „ Flauta Aurea “ čiji je i idejni začetnik.

Stella Gregurić, klavir, akademska glazbenica. Diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Zgrebu. Uz pedagoški rad, osobito djeluje na promicanju i populariziranju glazbe.  Predsjednica j udruge za promicanje kulture Pro- cool, koja se bavi glazbenom edukacijom svih dobnih skupina, te prezentiranjem naučenog kroz brojne humanitarne koncerte po domovima za starije i bolnicama. Također, članica je brojnih komornih sastava ( trio, kvintet, razna dua). i korepetitor zbora Goremi.