KONCERT VOKALNE LIRIKE ” TERRA E MARE” – ZEMLJA I MORE

29.rujan.2011 20:00

Program:

J. Hatze
Veče na školju – stihovi: A. Šantić

S. Nakayama
Sunayama / Pješćana dina – stihovi: H. Kitahara

R. Strauss
Die Nacht / Noć – stihovi: H. von Gilm
Morgen/ Jutro – stihovi: J. H. Mackay

C. Debussy
La mer est plus belle / More je još ljepše – stihovi: P. Verlaine

A. Kabiljo
Rabelais Tripartitus – stihovi: Francois Rabelais
– prepjev: Mate Maras
Kako čovjek može biti lud
Naptis na telemskim vratima
U gostima kod gospara Gastera

K. Yamada
Machiboke / Uzaludno čekanje – dječja pjesma
– stihovi: H. Kitahara
Akatonbo / Crveni vilin konjic – stihovi: R. Miki

I. pl. Zajc
Noć je tiha – stihovi: J. E. Tomić

G. Faure
Automne / Jesen – stihovi: A. Silvestre

G. Puccini
Terra e Mare / Zemlja i more – stihovi: E. Panzacchi

Canzone napoletana
Santa Lucia
O sole mio

Ulaz na koncert je besplatan.

 

O izvođaču:

Sandra Hraščanec

Rođena je i odrasla u Zagrebu. Učila je pjevanje kod Kristine Beck Kukavčić na srednjoj glazbenoj školi Vatroslav Lisinski. Studij solo pjevanja završila je u Beču (Prayner Konservatorium), a na Zagrebačkom sveučilištu diplomirala pravo na Pravnom fakultetu.
Usavršavala se u Majstorskim klasama kod: Walter Berryja, Olivere Miljaković, Claus-Christian Schustera (Altenberg Trio Seminar), na 3-godisnjem studiju kod Milkana Nikolova-Simeonov (uz pomoć stipendije PZ Audi, preko Ministarstva Kulture RH), kao i kod Marie Loidl. Osim toga konstantno se usavršava glumački i scenski kod austrijskog glumca (i profesionalnog klauna) Martina Becka. Već 15-ak godina djeluje kao koncertna umjetnica i sudjeluje u raznim produkcijama, projektima, radio i TV snimkama, a diljem svijeta je održala preko 500 solističkih koncerata. Naročito se zalaže za promociju hrvatske kulture, te za bolje interkulturalno razumijevanje i približavanje različitih ljudi i kultura.

 

Naoko Mori

Rođena je u Japanu gdje je i završila studij klavira. Živi i radi u Beču. Studij Korepeticije njemačkog Lieda i oratrija apsolvirala je u Beču, na visokoj školi za glazbu i glumu, u klasi legendarnog Prof. Erika Werbe, iz čije čuvene škole je proizišla čitava suita poznatih pjevača i korepetitora.
Od 1987. je službeni korepetitor na Internacionalnim majstorskim radionicama u Beču (1991-1995 Opernklasse Sylvia Geszty i Francesco Araiza), Internacionalnm pjevačkom seminaru u Tirolu, a od 1991. takodjer i na Internacionalnoj opernoj akademiji Prof. Birgit Nilsson u Stuttgartu.
Od 1995 korepetira u klasi Profesora Ernst Haefliger-a na Internacionalnoj muzičkoj akademiji u Zürich-u. Od 1990. je zvanična korepetitorica Međunarodnog natjecanja koloraturnih soprana u Sttutgartu i Luxemburgu.
Održala je brojne koncerte, snimke i televizijske nastupe u Europi i Japanu.
Predaje na Prayner i Vienna Konservatoriumu u Beču.

Umjetnice nastupaju zajedno već 10-ak godina. 2008 izdale su zajedno s Mathiasom Reinthallerom prvi CD “Zabrebačke i bečke pjesme”.
Krajem listopada 2011. po drugi puta nastupat će u Japanu, gdje će održati 6 koncerata, između ostalog i u Kyotu povodom “30 godišnjice prijateljstva Zagreb-Kyoto”. Uoči te turneje, sa koncertnim programom “Vjetar iz Europe” nastupit će na velikom koncertu u Beču 17. rujna 2011.