Koncert za Valentinovo
Dom za starije i nemoćne osobe “Sveta Ana”

13.veljača.2009 u 17 sati

PROGRAM:

E. Toselli: Serenata
J. Haydn: Trio All’Ongarese – povodom 200 obljetnice smrti autora
J. Strauss: Ruže s juga
J. Brahms: Mađarski plesovi: 3., 4. i 6.
G. Fauré: Pavana
G. Puccini: O mio babbino caro
J. Strauss: Bečki valceri
Na lijepom plavom Dunavu
Proljetni zvuci
Dodatak: Radetsky Marsch

Ulaz na koncert je besplatan.

 

O izvođaču:

Trio Gracije
osnovan je 2001. godine u Zagrebu. Do sada su održale više samostalnih koncerata u Zagrebu i drugim hrvatskim gradovima od kojih su najznačajniji Osorske večeri 2003.g. i Memorijal Dore Pejačević 2003.g. U više navrata snimale su za Hrvatski radio, te samostalnu emisiju na Hrvatskoj televiziji.
Sve članice trija su članice profesionalnog Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.

 

O   u m j e t n i c a m a – č l a n i c a m a   T r i a   G r a c i j e:

Dubravka Marković osnovno i srednje glazbeno obrazovanje završila je na Glazbenoj Školi Vatroslava Lisinskog u klasi prof. M. Tušeka. Studij violine započela je u Dubrovniku u klasi prof. Z. Cobenzla, a nastavila je u Zagrebu u klasi prof. S. Kuzmina., kod kojega je i diplomirala 1989. godine.
Tijekom studija svirala je u više komornih sastava u sklopu Muzičke akademije u Zagrebu i izvan nje. Bila je dugogodišnja članica tria “Ars viva” koji je između ostalog koncertirao i na Danima hrvatske glazbe.
Trio je djelovao u suradnji sa Hrvatskim društvom skladatelja, te posebice njegovao izvedbe Hrvatskih autora. članica je ansambla “Romanca”, a unazad dvije godine aktivno nastupa sa triom “Gracije”. Djeluje i kao pedagog na Glazbenoj školi Zlatka Balokovića.

 

Tajana Seder Zalusky diplomirala je violoncello na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. M. Nagya. Usavršavala se u Beču kod prof. Adalberta Skocica i u Sjedinjenim američkim državama kod prof. Ricka Mooneya. Nastupala je samostalno i u sklopu komornih ansambala (ansambl “Romanca” i sada trio “Gracije”).
Djeluje kao prof. violoncella na glazbenoj školi Zlatka Balokovića. Nastupa na brojnim javnim i dobrotvornim koncertima s ansamblom “Trio Gracije” čiji je član od 2001.g. pa sve do danas. Djeluje i kao vokalni solist jer osim sviranja violončela djeluje i kao sopranistica

 

Željka Kranjec Noll diplomirala je glasovir s odličnim uspjehom na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Marije Gvozdić Horvat. Tijekom studija isticala se kao jedan od najboljih studenata i osvajala brojne nagrade i priznanja (više prvih nagrada na državnim natjecanjima, specijalna nagrada za najbolje izvedenu sonatu L. van Beethovena, te Vjesnikova nagrada “Darko Lukić”).
Usavršavala se u Beču u klasi prof. Paula Badure Skode. Samostalno je koncertirala u Zagrebu (Hrvatski glazbeni zavod i dvorana Vatroslav Lisinski), Varaždinu, Novom Mestu, Beču i dr. Svira i u komornim sastavima.
U duetu je nastupala s violinistom M. Žepićem, te zadnje četiri godine u triu “Gracije”. Redovito djeluje kao profesor glasovira na Glazbenom učilištu Elly Bašić.