Valentinovo uz serenade, popijevke i arije

Ljubav je lišena tradicije, no svejedno volimo zajedno obilježiti tradicionalni dan zaljubljenih s korisnicima Doma za starije osobe Sveta Ana. Klasičnim napjevima preletjet ćemo kroz povijest obilježavanja ljubavi u glazbi, a vodit će nas sanjivi sopran Ksenije Sanjković popraćene zanešenjaštvom virtuoza Davora Kelića na klaviru.

Program:

I.pl. Zajc: Noć je tiha
Moja dika
Na gondoli
J. Hatze: Serenada
F. Schubert: Podoknica
E. Toselli: Serenata
T. Cottrau: Santa Lucia
G. Puccini: “O mio babbino caro”, arija Laurette iz opere “Gianni Schichi”
G. Gershwin: “Summertime”, arija iz opere “Porgy i Bess”
F. Lehar: “Vilja Lied” iz operete “Vesela udovica”
E. Kalman: “Gdje živi ljubav”, arija iz operete „Grofica Marica“
I. Tijardović: „Daleko me biser mora“ iz operete „Mala Floramy“

Ksenija Sanjković, sopran
Diplomirala je pjevanje u klasi prof. Ljiljane Molnar Talajić na Muzičkoj akademiji kao i matematiku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu.
Poslijediplomski studij iz pjevanja započela je u klasi prof. Nevena Belamarića, a završila kod prof. Miljenke Grđan. Nastupala je na brojnim koncertima u Hrvatskoj i inozemstvu (Austrija, Švicarska, Slovenija, BIH, Italija) izvodeći operne arije kao i sakralna djela te Lied.
Od 1993. do 2003. bila je članica Oratorijskog zbora Crkve sv. Marka “Cantores Sancti Marci”. Nastupala je kao solistica na Festivalu sv. Marka i u ciklusu „Glazbene staze”, ostvarila je ulogu Anne u monooperi “Dnevnik Anne Frank” Grigorija Frida, ulogu Maruše i Marije u „Božićnoj priči” R. Matza te ulogu Majke u Oratoriju Marija Pomoćnica B. Vlaheka.
Od 2010. voditeljica je Vokalnog ansambla Marije Pomoćnice, a od 2016. i Mješovitog zbora Župe Marije Pomoćnice – Knežija.

Davor Kelić, klavir
Upisao je 2011. godine studij dirigiranja na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi prof. Uroša Lajovica, a u lipnju 2016. stekao zvanje magistra muzike (mag. mus.) u klasi prof. Mladena Tarbuka.
Surađuje sa Simfonijskim orkestrom HRT-a , Zagrebačkim solistima, HNK u Osijeku, Zagrebačkom filharmonijom i dr. Od 2016. godine angažiran je kao profesor dirigiranja i gudačkog orkestra na međunarodnom seminaru Youngmasters u Samoboru.
U prosincu 2018. godine ravnao je novogodišnjim koncertom HNK u Osijeku. Za vrijeme rada u Osijeku paralelno je vršio dužnost naslovnog asistenta na Umjetničkoj akademiji u Osijeku (gdje je predavao predmet harmonija na klaviru na odjelu za glazbenu pedagogiju).
Od siječnja 2018. zaposlen je u Gradskom kazalištu Komedija Zagreb gdje je dirigirao operetu „Grofica Marica“ E. Kalmana, mjuzikle Byron D. Domitrovića, „Jalta, Jalta“ A. Kabilja i „Jesus Christ Superstar“ A. L. Webbera te melodramu “Zaljubljeni Shakespeare”.