04.prosinac.2008 u 15 sati

Dvorac na oblaku

Umjetnici, Vesna Matana, mezzosopranistica i Đorđe Manojlović, pijanist predstavit će nam niz odabranih pjesama iz čuvenih musicala i rock opera: Jesus Christ Superstar, Les Miserables /Jadnici/ Cats /Mačke/, West side story /Priča sa Zapadne strane/, Grease /Briljantin/, Hair /Kosa/, te domaćih Dundo Maroje i Jalta, Jalta.
Uz glazbene izvedbe čut ćemo i o značajkama predstavljenih djela, o njihovim autorima, kao i o scenskoj postavi.
Uz svaki musical i rock operu postoje i anegdote koje će nam ova djela učiniti još bližim i prepoznatljivim.
Na kraju, svako Vaše pitanje i komentar su doborodošli i naši umjetnici će Vam rado odgovoriti.

 

O izvođaču:

Vesna Matana
Vesna Matana, prof., (vokal) diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. B. Sepčića, a satove pjevanja pohađala kod prof. D. Horvat. Kao članica Ansambla za renesansnu glazbu «Minstrel» i suradnica Jazz tria «Black coffee», te ženske klape «Cesarice», nastupala je u Londonu, Kölnu, Rimu, Den Haagu, La Valetti, na Dubrovačkim ljetnim igrama itd.
U suradnji s J. Bilićem održala je niz koncerata francuske šansone u organizaciji Francuskog kulturnog centra. Njen glas je korišten za potrebe u brojnim kazališnih predstavama. Bavi se aranžiranjem i studijskim snimanjem pratećih vokala.
Stalno je zaposlena kao korepetitor i prof. klavira u Školi suvremenog plesa Ana Maletić u Zagrebu

 

Đorđe Manojlović

Diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Elle Kovačić Murai. Usavršavao se na konzervatoriju “Franz Schuler” u Beču u klasi prof. S. Kallina.
Djeluje kao solist i komorni glazbenik, te surađuje sa koreografima, opernim solistima, pjevačkim zborovima i dramskim umjetnicima.
Osim u Hrvatskoj, nastupao je u Češkoj, Slovačkoj, Austriji, Italiji, Francuskoj, Mađarskoj i Sloveniji.
Član je HDGU.
Radi u Školi suvremenog plesa “Ane Maletić” u Zagrebu kao prof. klavira i korepetitor, gdje je stekao veliko iskustvo u kreiranju, odabiru, improvizaciji i približavanju glazbe djeci od predškolske dobi do mature.