16. Ivanje u Kupinečkom Kraljevcu i ove godine nastavlja tradiciju i donosi bogat program za sve posjetitelje Kupinečkog Kraljevca i okolnih naselja koji će trajati cijeli tjedan!
Kupinečki će kraj time biti jedan od vratara hrvatske baštine, uz brojne gradove i sela koji stoljećima dočekuju ljeto plamenom života. Ivanje je pretkršćanski narodni običaj vezan uz zimski i ljetni suncostaj, kao i proljetnu i jesensku ravnodnevnicu. Krijesovi su pak tradicijski smatrani obredima pročišćavanja i početka novog života, a ljetno je paljenje nakon onog proljetnog za Jurjevo padalo na najduži dan godine.
U Kupinečkom Kraljevcu tradicionalno organiziramo zabavne i sportske igre i natjecanja za djecu i roditelje gdje se okupljaju svi uzrasti i ove godine se družimo na sportskom igralištu, gdje ćemo održati malonogometni turnir ulica.
Središnji dio manifestacije započeti će u petak, 24. lipnja uz zalazak sunca kada će nas pripovjedačica Lea Đido Božak i njena interaktivna Kreativna pričaonica uvesti u čaroban svijet bajki, baš kao u ona stara vremena kada su se svi okupljali oko vatre i njegovali stare običaje. Akustični Mudri Trio će biti zadužen za glazbeni dio večeri, a nakon njih nas očekuje dance party uz DJ-icu Ivanu.
Središnji dio manifestacije održati će se u subotu, 25. lipnja kada će u prvom dijelu večeri Mak Teatar pripremiti Magic Show za pamćenje, a nakon toga Fire show sa velikim vatrometom.
Za zabavu, ples i druženje do kasno u noć biti će zadužen Glazbeni sastav FEST, koji će nas glazbom provesti do finalnog događaja manifestacije – paljenja ivanjskih krijesova kojemu će prethoditi proglašenje pobjednika malonogometnog turnira ulica i plesna točka salse i radionica salse za okupljene koju će voditi plesači iz plesnog kluba Fredi.
U nedjelju u kapelici Sv. Ivana Krstitelja u 11 sati održati će se sveta misa, a u 18 sati kreću 4. dječje sportske igre u kojima će sudjelovati djeca i odrasli.
Ulaz na sva događanja je BESPLATAN

Petak 24.06.2022.
20:00 Kreativna pričaonica za djecu i odrasle, uz Leu Đido Božak
21:00 Glazbeni pop-rock koncert: Mudri Trio
23:00 DJ Ivana dance party

Subota 25.06.2022.
20:00 MAGIC SHOW za djecu i odrasle: Mak Teatar
21:00 Glazbeni sastav FEST: zabava, ples i druženje do duboko u noć
+ plesna točka Fredi: SALSA i radionica salse za sve okupljene
+ Proglašenje pobjednika malonogometnog Turnira ulica
☆ PALJENJE KRIJESA!

Nedjelja 26.06.2022.
11:00 Misa, Kapelica Sv. Ivana Krstitelja, Štrpet
18:00 4. dječje sportske igre: sport i zabava za djecu i odrasle

ORGANIZATORI:
MO KUPINEČKI KRALJEVEC I, SD KUPINEČKI KRALJEVEC, DVD KUPINEČKI KRALJEVEC, CENTAR ZA KULTURU NOVI ZAGREB
Ulaz na sva događanja je BESPLATAN
Program „Ivanje u Kupinečkom Kraljevcu” je podržan od Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo