Stiže nam još jedna Praznionica!
Besplatne aktivnosti za djecu i mlade školskog uzrasta tijekom zimskih praznika u Centru za kulturu Novi Zagreb.

19.02. – 23.02.2024.
10h – 14h

Info i prijave putem maila –> czk@czk-novi-zagreb.hr

FB event –> Praznionica – zimski praznici uz besplatne aktivnosti za školarce


LIKOVNA KREATIVKA
Pod stručnim vodstvom učiteljice likovne kulture Anje Serdar, mag. educ. art. polaznici upoznaju različite tehnike likovnog stvaranja, od slikarskih (tempera, akvarel, kolaž), kiparskih (plastelin, žica i sl.) pa do tehnika koje se u školama rijetko upotrebljavaju, poput grafičke tehnike karton tiska, frotaža i sl. (kartonski tisak grafička je tehnika visokog tiska koja oponaša linorez i drvorez). U programu radionice je individualni rad djeteta, ali i timski rad, gdje djeca stvaraju zajedničke radove većeg formata na određenu temu. Time se razvija osjećaj za suradnju, stvaralačko istraživanje, komunikaciju. Teme će se odnositi na godišnja doba, ekologiju, prijateljstvo i toleranciju.

IGRAONICE
Igra stvara ugodnu i poticajnu atmosferu. Djeca uživaju u svim fizičkim i emocionalnim doživljajima igre. Ove obje vrste doživljaja možemo proširiti nudeći im sredstva i ideje, no čini se, pružimo li im manje ovih pogodnosti, poći će im za rukom pronaći sadržaje i izmisliti igre, a to im čini zadovoljstvo. Igrom potiskuju agresivnost, strah i tjeskobu, a to je upravo naš glavni cilj, jer koristeći se igrom kao dodatnim sredstvom, omogućujemo im lakše pronalaženje aktivnosti slobodnog vremena u skladu s njihovim slobodnim izborom i afinitetom.

PLAYSTATION, NINTENDO i KOMPJUTORSKA IGRAONICA
Organiziranje nogometnih, košarkaških turnira, lude trke automobila, avanture Huga, Ratatouillea, Little Big Planet i mnogih drugih uz potporu voditelja polaznici se uče toleranciji, strpljenju i timskoj igri jer uz dodatke igrice može zajedno igrati čak četvero djece.

IGRAONICA DRUŠTVENIH IGARA
Kako dijete raste, tako se razvija njegovo mišljenje i pogled na svijet.
U tom razvoju društvene igre itekako mogu biti od koristi, što u posljednje vrijeme naglašavaju i mnogi stručnjaci. Kada se dijete za vrijeme igre nađe pred nekim problemom, pokušat će ga riješiti. U početku će mu u tome pomoći suigrači, a s vremenom mu takve situacije neće predstavljati prepreku. Upravo ovakve situacije uče dijete kako i u stvarnom životu racionalno rješavati potencijalni problem. Djeca će kroz igru shvatiti kako je suradnja s ostalim članovima tima često jedini put do cilja.Jednom kada dijete zaista shvati kako je poraz dio igre, te da cilj igara nije uvijek pobjeda, počet će prihvaćati i „poraze“ u stvarnom životu, te da se stvari ne mogu uvijek odvijati onako kako želimo.

GOMBAONICA” – rekreativni programi
Ping pong i badminton – organiziranje turnira i natjecanja
Hula hop – Vrtnja hula hopa ojačat će mišićni trup, kičmu, popraviti ravnotežu, držanje i kretanje. Hula hop čini djecu spretnijima, dovodi ih u bolju formu i ispunjava pozitivnom energijom.
Jednostavne igre loptom: graničar, odbojka i sl.

Koordinator: viša Stručna suradnica Centra: Gordana Deriš, prof.

 

Program je podržan od Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo.