OBILJEŽAVANJE DANA GRADA ZAGREBA
20. svibnja – 31. svibnja 2024.

Kao dijelom proslave za Dan Grada Zagreba ove smo godine pripremili nekoliko programa koji će se održavati na par lokacija tijekom druge polovice svibnja.

20. svibnja – 7. lipnja 2024.Izbor djela iz fundusa Galerije Vladimir Bužančić
Otvaranje izložbe je u ponedjeljak, 20. svibnja 2024., 20 sati. čije će svojim nastupom uveličati klapa Banderija.

U postavu izložbe “Izbor djela iz fundusa Galerije Vladimir Bužančić” predstavljamo djela eminentnih i priznatih akademskih umjetnika i umjetnica koji su obilježili modernu i suvremenu umjetnost Hrvatske. Također, izlažemo i djela priznatih inozemnih umjetnika. Na izložbi su prezentirana djela u tehnikama crteža, kombiniranih tehnika, grafike, akrilika i ulja na platnu nastalih od 1976. do 2016.

Izlažu: Breda Beban, Tomislav Buntak, Jože Ciuha, Ružica Dešković, Plamenko Čengić, Miljenko Gregl, Igor Gustini, Vitold Košir, Dafne Perković Planinić, Hrvoje Marko Peruzović, Ksenija Pintar, Mauro Stipanov, Ivan Šebalj, Rostislav Štěpáník, Ksenija Turčić, Fadil Vejzović, Leila Michieli Vojvoda, Anton Vrlić

Izložba se može razgledati do 7. lipnja 2024.


22. svibnja 2024.
Predavanje i projekcija u sklopu projekta “Prostori Novog Zagreba I: Zagrebački velesajam”
Sonja Leboš – „Velesajam na filmu“
Suradnja je ostvarena s Udrugom za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja na zajedničkom projektu prema koncepciji “Prostori Novog Zagreba I: Zagrebački velesajam”. Kroz ovu intersektorsku i intenzivnu višegodišnju suradnju s civilnim društvom želja nam je oblikovati nove metodologije razvoja publike i sudjelovanja građana u oblikovanju kulturnih programa s naglaskom na radioničke programe i ko-produkciju izvedbenog dijela projekta koji će se održati početkom srpnja na zagrebačkom Velesajmu.

23. svibnja 2024. Koncert klasične glazbe u sklopu ciklusa “Novi val klasike”
Marko Zavišić, klarinet i Domagoj Guščić, klavir
U sklopu programa “Novi val klasike” koji je namijenjen ljubiteljima glazbe svih dobnih skupina, posebnu pozornost posvećujemo mladim umjetnicima čiji će nastupi zračiti svježinom i inspiracijom. “Novi val klasike” donosi dinamičan repertoar, uključujući odabrana djela hrvatskih skladatelja, čime želimo dodatno promovirati i podržati domaće glazbeno stvaralaštvo.

24. svibnja 2024. Koncert jazz glazbe u sklopu ciklusa “Jazz Point Novi Zagreb”
Lana Janjanin Quartet

Kroz kontinuitet programa koji traje od 2016. godine, ponosni smo što smo jedini kulturni centar u gradu Zagrebu i državi Hrvatskoj koji nudi ovakav suvremeni program jazz glazbe s kontinuiranim predstavljanjem recentnih ostvarenja najboljih hrvatskih jazz glazbenika. U vrijeme sveprisutnosti online-kulturnih ponuda, želimo pružiti protutežu kroz osoban i emotivan doživljaj glazbe uživo i neposrednog kontakta posjetitelja s glazbenicima nakon koncerta.

Predstavljanje novog Laninog benda sastavljenog od ponajboljih slovenskih glazbenika mlađe generacije: Tomaž Gajšt, truba, Jošt Lampret, kontrabas i Žiga Smrdel, bubnjevi. Izvoditi će raznolik repertoar, od skladbi s albuma “A minute of love” i “Miracles”, do novih skladbi i jazz standarda u novim aranžmanima.


25. svibnja 2024.
Manifestacija „Proljeće u Novom Zagrebu“, Hrašće
Od 1978. Godine Centar za kulturu Novi Zagreb pokrenuo je manifestaciju PUNZ – Proljeće u Novom Zagrebu na otvorenim prostorima Novog Zagreba. Manifestacija Proljeće u Novom Zagrebu je pokušaj da se iskoriste slobodni, javni prostori za kulturna događanja da se otvorenošću i širinom omogući sudjelovanje svim korisnicima i izvođačima te se nastupima amaterskih i profesionalnih skupina i izvođača pokuša stvoriti programsko patrnerstvo na zadovoljstvo izvođača, korisnika i posjetitelja.

Ove godine obnavljamo manifestaciju povodom osamdesete obljetnice DVD Hrašće uz bogati kulturno umjetnički program:

Predstavljanje i produkcija suvremenog plesa
KUD Mladost Odra
Tamburaški sastav Gazde
Grupa Darko Sjaj