nedjelja 18. rujna 2022. u 17:00 // Park kraj CZK Novi Zagreb

Draga djeco i roditelji,

pozivamo vas da nam se pridružite na besplatnoj predstavi Kazališta Prijatelj “Basne za nas danas” u nedjelju, 18. rujna 2022. u 17 sati u parku pored Centra za kulturu Novi Zagreb.

Predstava je organizirana u sklopu vikend događanja “Dani Remetinca” gdje vas očekuje iznimno bogati program od petka do nedjelje za sve uzraste. Moći ćete pogledati suvremenu izložbu u Galeriji Vladimir Bužančić, poslušati live jazz koncert na terasi Centra, igrati društvene i sportske turnire, sudjelovati u dječjim likovnim radionicama, družiti se i opustiti na Beer Festu, kupiti lokalnu eko hranu i etno proizvode na štandovima, , dok će se sugrađani starije životne dobi moći upoznati s radionicama koje se u sklopu Centra za kulturu Novi Zagreb organiziraju za njih tijekom godine i još mnogo toga. Cijeli program pogledajte na službenoj stranici Dana Remetinca.

O predstavi:

Basne su kratke poučne priče u kojima se kao likovi pojavljuju životinje, biljke i predmeti kako bi zapodjenutom radnjom u odnosima koji su zapravo ljudski, istaknule neku istinu (filozofsku ili etičku) ili pak praktičnu životnu mudrost. Svojom maštovitošću, a opet jezgrovitošću dobar su temelj za raznolike interpretacije. U našoj predstavi „Basne za nas danas“ dramatizacijom su duboko ukorijenjene u naš prostor i vrijeme. Tako dječjoj publici likovi životinja postaju prepoznatljive osobe iz svakodnevnog života, a basna na duhovit i prihvatljiv način izvršava svoju zabavnu ali i odgojnu funkciju. U našoj predstavi obradili smo pet basni najpoznatijih svjetskih basnopisaca, Ezopa i La Fontainea.

Predstava je namijenjena za djecu od 4 do 12 godina.

  • Dramatizacija i režija: Hrvoje Zalar
  • Glume: Anja Đurinović i Hrvoje Zalar
  • Glazba: Šimun Matišić, songovi: Hrvoje Zalar
  • Scenski pokret: Maja Đurinović
  • Kostimografija: Silvija Kragić
  • Oblikovanje plakata: Martin Zalar

Ulaz je SLOBODAN, a u slučaju kiše predstava će se održati u velikoj dvorani Centra.

Program je podržan od Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.