Pozivamo vas i ovu subotu da nam se sa klincima pridružite u gledanju i slušanju još jednog klasika u izvedbi Teatar PocoLoco! 🙂

O predstavi:

PRIČA MI SE PRIČA: CRVENKAPICA
koncertno čitanje bajki uz glazbu i animirane ilustracije u živo

redateljica: Renata Carola Gatica
glume: Dunja Fajdić, Zrinka Kušević, Marko Movre
animatorica ilustracija: Petra Bokić
glazbenica: Lea Đido, harmonika

Priču o Crvenkapici znaju svi! Ali znate li koliko Bakica znači našoj Crvenkapici? Tko je Crvenkapici sašio kapicu? Tko je toliko gladan da bi smazao i luk? Koju pjesmicu pjeva bakica svojoj najdražoj unuci? Što sve raste u šumi? Što ptičice rade po cijele dane? A kojom pjesmom će Crvenkapica pozdraviti bakicu? Još jednu uspješnicu braće Grimm, Teatar Poco Loco priča na svoj način. Priča je to o djevojčici koja shvati da samoj hodati kroz šumu nikada ne može biti dosadno, samo moraš paziti da ne skreneš s puta jer mama bit će ljuta! Sretna i spašene, Crvenkapica, Lovac i Bakica potjerat će proždrljivog Vuka iz šume i od sreće zapjevati uz bakinu harmoniku. Crvenkapica toliko voli svoju Bakicu, njezine priče, pjesme i kapicu!

26. siječnja 2019.
Velika dvorana Centra za kulturu Novi Zagreb u 11 sati.
Cijena ulaznice: 25 kn
Trajanje predstave: 30 minuta
Predstava je namijenjena djeci dobi 3+
——————————————

Pročitajte malo o jedinstvenom projektu „PRIČA MI SE PRIČA”

Početak projekta: 28. lipanj 2014.

«Priča mi se priča» jedinstven je projekt u trenutnoj kazališnoj ponudi za najmlađe, a osmišljen je kao pripovijedanje bajki. Profesionalni glumci uz pratnju profesionalnih glazbenika i vizualnu pratnju čitaju poznate i manje poznate priče u formatu koncertnog čitanja čime se želi istaknuti važnost pripovijedanja i vrijednost čitanja.
Kako bismo obogatili iskustvo čitanja i održali pažnju djece, obojali smo pripovijedanje bajki vizualnim efektima i glazbom s instrumenata koja se izvodi uživo. Na taj način djeca povezuju sadržaj s određenom audiovizualnom senzacijom i dobivaju priliku upoznati različita glazbala.
U stalnom kontaktu s djecom, roditeljima, odgajateljima i učiteljima – iz priče u priču istražujemo proces pripovijedanja te uvodimo djecu u iskustvo sudjelovanja u kazališnoj predstavi.

Na našem je repertoaru za sada 30 priča:
Ružno pače, Djed i najveća repa u svemiru (eko priča), Tri praščića, Mačak u čizmama, Crvenkapica, Ivica i Marica, Baka Mraz, Majmun i krokodil, Princeza i žabac, Snjeguljica, Snježna kraljica, Palčica, Mala sirena, Trnoružica, Vuk i sedam kozlića, Zlatokosa, Carevo
novo ruho, Šuma Striborova, Regoč i Kosjenka, Cvilidreta, Bijeli jelen, Čupavica, Stoliću prostri se, Janko i čarobni grah, Vasilisa Premudra, Kineska priča, Sedmoglavi zmaj, Cvilidreta, Dugonja, Trbonja i Vidonja, Zlatokosa i tri medvjeda, Zlatokosin Božić.

Trajanje svake priče:30 min

Nagrade:
Nagrada za poseban doprinos inkluzivnom kazalištu za „Priča mi se priča: Ružno pače“, Međunarodni kazališni festival MESS, Sarajevo 2017.

Potpore:
Teatar Poco Loco od 2016. godine s projektom „Priča mi se priča“ sudjeluje u programu Ministarstva kulture „Ruksak pun kulture“ te gostuje sa pričama u osnovnim školama i dječjim vrtićima diljem Hrvatske.
Tijekom 2017. godine priče su po prvi puta izvođene sa simultanim prijevodom na hrvatski znakovni jezik za gluhe i nagluhe osobe, a što je realizirano sredstvima iz natječaja HEP-a „Svjetlo na zajedničkom putu.
Realizacija premijernih naslova tijekom 2018. godine sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske te Grada Zagreba Gradskog ured za kulturu, obrazovanje i šport.