Kazališna skupina BADco.
Solo Me Plesna predstava

Galerija Centra

Solo Me

Solo u A-duru, op. 69

koreografija i izvedba: Pravdan Devlahović
dramaturgija: Ivana Sajko, Goran Sergej Pristaš
glazba: Ludwig van Beethoven: Drugi stavak Sedme simfonije, op. 92 u izvedbi Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem Lovre Matačića
dizajn svjetla: Miljenko Bengez

I to se više ne računa kao početak

koreografija: Nikolina Pristaš
izvedba: Ana Kreitmeyer
dramaturgija: Ivana Sajko i Goran Sergej Pristaš
glazba: Ivan Marušić – Klif
kostim: Silvio Vujičić
dizajn svjetla: Miljenko Bengez

Solo me je solo za dva izvođača – koreografa. Riječ je o postavi u kojoj se dodiruju dva različita koreografska solo materijala, mišljenja, procesa… Iako su oba sola rađena individualno i mogu se tako izvoditi, činila nam se zanimljivom upravo to supostavljanje, stapanje i prelamanje jednog u drugom.

Solo u A-duru, op. 69 Pravdana Devlahovića inicira pitanjima definiranja prostora oko tijela i gledanog prostora minimalnim promjenama koje svojom elaboracijom postepeno inficiraju cijelo tijelo. Pravdan konstantno korača svoj koreografski materijal po različitim točkama u prostoru tako da ga u trenutku pronalaska ostavlja u potrazi za novim. Time se izlaže i različitim perspektivama u odnosu spram pogleda koji dolazi izvana inkorporirajući osjećaj da biva promatran.

Solo I to se više ne računa kao početak Nikoline Pristaš nastao je iz želje za tematizacijom započimanja. Razmišljanje o konstantnom vraćanju koreografije na njen početak, o koreografiji kojoj se svaki puta iznova bitno promijeni samo kvaliteta, a da ona uvijek ostaje slična sebi, dovelo je do ideje ispisivanja jedne koreografske rečenice u različitim koreografskim fontovima. Odabrani fontovi našli su svoj tjelesni pandan u korištenju različitih perspektiva, tehničkih fokusa, formalnih strategija i orijentacija koje redefiniraju i različitosti u afektivnom rezultatu unaprijed postavljene rečenice.

Premijera: Listopad, 4 i 5, 2002. na festivalu Octoberdans u Bergenu, Norveška

Predstava je igrana: Tjedan suvremenog plesa (Zagreb), Podewil, P.S. 122, Sushi San Diego, 4+4 Days Prague in Prague, Kanuti Gildi Tallin, International Festival for Art and Culture in Regensburg

Predstava je podržana od Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba.

Ulaz slobodan

02.12.2008. u 20 sati

O izvođaču:

Kazališna skupina BADco.
Kontakt

BADco.

(Bezimeno autorsko društvo)
Deželićev prilaz 26, 10.000 Zagreb
mob. +385/098/317 – 586
e-mail: badco@badco.hr
web: www.badco.hr