23.3.2019.

Pozivamo vas na romantičnu komediju za djecu od 5 do 10 godina i radoznale odrasle.

Predstava „Ljubiti samo ljubiti“ je romantična komedija za djecu i radoznale odrasle, koja govori o ljubavi i zaljubljivanju – i kako smo spremni učiniti sve kada smo zaljubljeni, katkad čak i previše. Naš zaljubljeni junak je pravi pravcati Puž koji kroz niz situacija saznaje da ne treba postati junak, heroj, kralj, princ, sportaš ili bar ministar – kako bi osvojio srce djevojčice Ružice. Jedino što treba je – spoznati da je baš onakav kakav je – jedinstven i zato Ružici najdraži!
_________________________

Predstava LJUBITI, SAMO LJUBITI inspirirana je pričama i dramskim tekstovima Zvonimira Baloga („Puž na carinskom pregledu“, “Crvenšlapica”, “O bože kako sam ja blesav” itd.) o odrastanju, vjeri u sebe i samopoštovanju, hrabrosti i odlučnosti u nakani da postaneš onakav čovjek kakav želiš biti.
Nakon intenzivnog proučavanja pripovijedanja u praksi, Teatar Poco Loco stvara predstavu koja izvire iz priče, iz jezika, u kojoj akcija i drama proizlaze iz pripovijedanja.
Ukratko, Puž se zaljubi u djevojčicu Ružicu kojoj pak smeta što je on “stalno kod kuće”. Puž odlazi u bijeli svijet da bi dokazao da može ostati ono što jest (puž u kućici), a svejedno ostvariti velike uspjehe (jedan razred spašava od Sedmoglavog zmaja!). Pritom susreće i
apsurdnog čuvara jedne žute crte preko koje se ne smije preći te se vozi u mačkobusu koji se pokreće na miševe.
Majstor riječi, Zvonimir Balog, otkriva u njima neograničene količine humora, a mi taj pršteći, vedri, živahni humor njegovih priča prenosimo na scenu.

Redateljica: Renata Carola Gatica
Glume: Bruno Kontrec – PUŽ, Maja Katić / Zrinka Kušević – RUŽICA
Dramatizacija: Maja Katić prema tekstu Zvonimira Baloga
Scenografija i kostimografija: Jasmina Kosanović i Božidar Raos
Autorica glazbe: Davorka Horvat
Ton Majstor: Ivan Biondić

Nagrade: Mali Marulić 2017. – najbolja adaptacija teksta
Festival Assitej 2016. – najbolja glazba, najbolji dramski tekst, najbolja muška uloga

Velika dvorana Centra za kulturu Novi Zagreb u 11 sati.
Cijena ulaznice: 25 kn
Trajanje predstave: 50 minuta
Predstava je namijenjena djeci dobi 5 – 10