26.10.2019.

Pozivamo vas na predstavu “Pavao i njegov glavao” Kazališta Prijatelj u subotu, 26. listopada 2019.

Dječak Pavao odlučio putuje svijetom. Sa sobom nosi gitaru i kovčeg pun igračaka kojima se igrao u djetinjstvu. Svi put kad se nađe pred publikom, malom ili velikom, Pavao ima nesreću (ili sreću) da se kovčeg otvori i sve igračke poispadaju iz njega.

I dok ih sprema svaka igračka budi jedno sjećanje, a sjećanje jednu pjesmu. I tako je nastala mala scenska antologija hrvatske dječje poezije. Naravno, tu nisu stale sve antologijske pjesme, pa ni svi antologijski pjesnici. Ali ipak tu je dobar dio onih koji su ispisali najljepše stranice hrvatske dječje poezije, od početka do danas: A. Harambašić, G. Vitez, Z. Balog, R. Zvrko, M. Kušec, P. Kanižaj, G. Krklec, S. Jakševac, S. Femenić, S. Mijović Kočan, L. Paljetak…ima tu, dakle i starih pjesama (koje su nama starijima obilježile mladost), a i novijih, ali jedne i druge treba uvijek iznova slušati i osluškivati. Uvijek se može čuti nešto novo.

Hrvoje Zalar je za ulogu u ovoj monodrami dobio nagradu Hrvatskog
glumišta za najbolju ulogu u predstavama za djecu i mlade, te nagradu na Sedmom festivalu glumca za najbollju mušku ulogu 2000. godine.
Do danas je odigrala preko 600 puta.

Izvodi: Hrvoje Zalar

Velika dvorana Centra za kulturu Novi Zagreb u 11 sati.
Cijena ulaznice: 25 kn
Trajanje predstave: 40 minuta
Predstava je namijenjena djeci dobi 4-11

Karte prodajemo i radnim danima, u radno vrijeme Centra.

Karte prodajemo u jutarnjem terminu od 9-12 i popodne od 17-20 (osim petka) u sobi br 19(podrum).

Djeca do 2 godine ne plaćaju karte.