12.10.2019 u 11h

Pozivamo vas da nam se sa svojom djecom pridružite na otvorenju još jedne sezone predstava za djecu u Centru za kulturu Novi Zagreb! Za vas smo pripremili atraktivne naslove, a predstava kojom otvaramo je klasik hrvatske dječje knjiženosti, “Plesna haljina žutog maslačka”!

O predstavi:

2018.godine Kazalište Prijatelj je postavilo sada već klasik hrvatske dječje književnosti „Plesnu haljinu žutog maslačka“ Sunčane Škrinjarić. Prvi put je (kao slikovnica) izdana 1963. godine. Riječ je zapravo o poetskoj bajci u kojoj cvijeće i životinje imaju izrazite
antropomorfne crte, plešu, zabavljaju se na ljudski način, ali ih muče i slični problemi, karakteristični za društvene odnose: maslačak se ustručava ići na ples u bijednoj odjeći, a stari, osamljeni i nesretni pauk želi prije smrti napraviti barem jedno istinski plemenito djelo i isplesti novu odjeću siromašnom i neuglednom maslačku. Prelijepa bajka Sunčane Škrinjarić upućuje djecu da druge ne smijemo prosuđivati na osnovi vanjskog izgleda ili ljepote odjeće. I jedno i drugo je prolazno. A dobrota i pomoć često dolaze od onih koji nisu ni lijepi ni bogati.
____________________________________________
Autorica: Sunčana Škrinjarić
Dramatizacija i režija: Hrvoje Zalar
Glumci: Anja Đurinović, Selma Mehić, Karmen Sunčana Lovrić,
Hrvoje Zalar
Scenski pokret: Maja Đurinović
Kreacija lutaka: Arsen Ćosić i Ljubica Suturović
Glazba: Sebastian Doe
____________________________________________

Velika dvorana Centra za kulturu Novi Zagreb u 11 sati.
*Cijena ulaznice: 25 kn
Trajanje predstave: 40 minuta
Predstava je namijenjena djeci od 4 do 11 godina.

*Karte za predstavu se mogu kupiti prije predstave na blagajni od 10:00 sati, ili kroz tjedan u radno vrijeme Centra.