CZKNZ predstavlja: ‘Nemaš pojma, Grizlijane!’ – KD Smješko
subota, 2. prosinca 2023., 11 sati
Velika dvorana CZKNZ

Ana Đokić-Pongrašić:
“Nemaš pojma, Grizlijane“

FB event –> Nemaš pojma, Grizlijane

KD “Smješko“ s ponosom Vam predstavlja predstavu za djecu iz svog kreativnog “kazališnog kovčega“. Predstava je nastala na predlošku knjige “Nemaš pojma, Grizlijane!”, jednog od omiljenih lektirnih naslova, te je ujedno i jedan od najpopularnijih naslova poznate spisateljice A. Đokić-Pongrašić.

Predstava je mali mjuzikl za djecu, a govori o razmaženom i nespretnom medvjediću kojeg je cijeli život hranila njegova mama, pa sam ništa nije znao napraviti. Ipak, jednom kada je krenuo u svijet, malo po malo sve je naučio.

Ova priča metaforički prikazuje s kakvim se sve problemima susreće svaki od mališana pri polasku u školu, kada mora naučiti postati samostalniji i prihvatiti odgovornost, iako bi radije ostao kod kuće na brizi svojim roditeljima. Tako je i medvjedić Grizlijan napokon došao u dob kada mama i tata ne mogu više sve raditi za njega. To prvo prepoznaje mama, koja mu prestane davati sve što mu treba, kako bi se i on odvažio i sam krenuo u svijet i postao samostalniji. Grizlijan upravo to i radi – pokušava se snaći, odnosno sam pronaći nešto za ručak. Pokušao je sam uhvatiti ribu, pticu ili možda ukrasti pokoje jaje, ali nije mu ništa polazilo za rukom. No u zamljivim susretima i razgovorima s Krokodilicom,Vranom, Ribom, Lisicom i Krijesnicama dolazi do novih životnih spoznaja i postaje samostalniji…

Autorski tim i glumačka podjela:
Redatelj…………………….Ivana Peroš
Scenografija………………Irena Kraljić
Kostimografija…………..Emina Kušan
Skladatelj…………………. Igor Karlić
Producent…………………Mirta Zečević

Glumačka podjela:
Mirko Ilibašić………………Medo Grizlijan
Monika Berberović……..Mama Grizli/Krokodilica/Koka/Krijesnice
Lidija Kraljić…………………Vrana/Riba/Lisica/Krijesnice

Trajanje : 45 min
Dob: 4+ god
Cijena ulaznice: 4 EUR (30.14KN, tečaj konverzije 7.53450)

Ulaznice će biti dostupne na blagajni (prizemlje) na dan održavanja predstave od 10 sati!

Program je podržan od Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo