CZKNZ predstavlja: ‘Šuma Striborova’ – KD Smješko

subota, 11. studeni 2023.,11 sati
Velika dvorana CZKNZ

O PREDSTAVI:
Predstava je nastala prema istoimenoj bajci Ivane Brlić – Mažuranić ‘Šuma Striborova’ te je namijenjena uzrastu 4+ godina.

Kazalište “Smješko” na svoj repertoar još 2007. godine na scenu postavlja bajku ‘Šuma Striborova’ koja od tada oko sebe okuplja svoju vjernu publiku. S oko više od 100 gostovanja pred domaćom i inozemnom publikom, uz sjajne glumce ova bajka oživljava svoju čaroliju. Ova bajka uči svakog gledatelja da ljude ne smijemo suditi prema njegovom izgledu, već prema njegovim djelima. Sin je očaran ljepotom djevojke-zmije i ne primjećuje od njene ljepote koliko je ona zla osoba, za razliku od njegove majke koja gleda na sve s iskustvom i odmah primjećuje loš karakter svoje zle Snahe. Sin „slijep „ od ljubavi ne vjeruje svojoj majci koja ga pokušava uvjeriti tko mu je zapravo žena, te ju otjera, a u najtežim trenucima Majci će pomoći Domaći. Kako će Snaha, Sin i Majka uz pomoć Domaćih ipak razotkriti pravu istinu o ljubavi koja je važnija od sve čarolije ovog svijeta, saznat ćete tek kada zavirite u ‘Šumu Striborovu’.

KD “Smješko” je nezavisno profesionalno gostujuće kazalište čije su predstave namijenjene djeci i mladima. Na repertoaru broji predstave lektirnih ali i autorskih te edukativnih naslova za djecu i mlade, od najmanjih nogu pa sve do izlaska iz srednje škole. U gotovo 20 godina djelovanja dobitnik je mnogobrojnih nagrada za naslove izvedene na domaćim festivalima za djecu i mlade.

Autorski tim i glumačka podjela

Režija: Swy Skup
Dramaturgija: Sanja Ivić
Adaptacija: Hrvoje Zalar
Kostimografija: Zrinka Mareković
Glazba: Mario Mirković

Glumačka podjela:
Helena Buljan —- Majka
Mirta Zečević —- Snaha
Hrvoje Zalar —- Sin

Trajanje: 45 minuta
Uzrast: 4+
Cijena ulaznice: 4EUR (30.14KN, tečaj konverzije 7.53450)

Ulaznice će biti dostupne na blagajni (prizemlje) na dan održavanja predstave od 10 sati!

Program je podržan od Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo