– PREMIJERA –

 PRVA HRVATSKA ROMSKA MONODRAMA

 

petak, 21. siječnja 2021. u 20 sati

Galerija Centra za kulturu Novi Zagreb

 

PRVA HRVATSKA ROMSKA MONODRAMA koja na originalan način progovara o ksenofobiji, rasizmu i ljudskim pravima bit će premijerno izvedena 21.siječnja 2022. u 20 sati u Centru za kulturu Novi Zagreb (Trg Narodne zaštite 2, Remetinec).

Provokativna predstava Malog teatra nastala je u koprodukciji s Romskom organizacijom mladih Hrvatske, a režiju i dramaturgiju potpisuje glumac i samostalni umjetnik Igor Baksa. U izvedbi predstave sudjeluju pripadnici romske nacionalne manjine, a cilj joj je podići svijest o položaju romske nacionalne manjine u Hrvatskoj i nagnati publiku da istraži svoje stavove prema Romkinjama i Romima. Predstava želi opustiti i zabaviti publiku uz smijeh na račun drugih i drugačijih, a onda ih snažno uvesti u njihov život, te propitati ležernost kroz koju se širi anticiganizam.

Predstava kroz satiru, a kasnije i kroz dokumentaristički realizam, progovara o problemima suvremenog hrvatskog društva u kojem nacionalizam, ksenofobija i strah od različitosti nisu više
političko, nego osobno pitanje svakoga od nas kome je po samom rođenju osigurano pravo da ga se naziva čovjekom.

Predstavu je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija RH, a programska suradnja ostvarena je s Centrom za kulturu Novi Zagreb.

Ulaz na premijeru uz Covid potvrde. Ulaznice za monodramu mogu se nabaviti na ulaznice.hr ili u CZK Novi Zagreb, prije samog događaja.

Za više informacija molimo da se javite na 095 360 1014 (Barbara).