Tko mi je ukrao uspavanku
Tekst i režija: Lana Bitenc
Lana Bitenc:
Žabica,
Mama Žaba,
Španjolac Jež,
Engleskinja Glista,
Nizozemac Tvor

17.10.2015. u 11 sati

Zašto je naša malena žabica tužna? Gdje je njezina mama? Žabica bi morala ići spavati, ali ne može zaspati ako joj njezina majka ne otpjeva uspavanku za laku noć.
Ova dirljiva i jedinstvena predstava za djecu razvija kod djece kreativnost u rješavanju problema. Naša Žabica, uz pomoć i s interakcijom djece, susrećući se s mnoštvom likova kao što su Španjolac Jež, Engleskinja Glista te Nizozemac Tvor, polako, ali sigurno dolazi do svojeg cilja – do svoje majke, a samim time i uspavnke i mirnog sna. Unutar same predstave djeca će imati prilike upoznati se i s raznim običajima i karakteristikama drugih podneblja, ali i glazbe koja velikim dijelom ispunjava cijelu predstavu “Tko mi je ukrao uspavanku”.
Djeca se tako uče poštivanju svoje obitelji i pomaganju drugim ljudima u nevolji.
Projekt “Tko mi je ukrao uspavanku” prepoznala je i Europska Unija kao i Ministarstvo kulture RH koji su pripomogli u njezinom stvaranju te je kao takvu i toplo preporučuju. Predstava je nastala uz potporu Ministarstva kulture RH te je također sufinancirana i od Europske Unije u sklopu projekta EMFFS (European Ministry Of Favourite Song – Ministarstvo Omiljenih Pjesama), a predstava će imati svoje premijere na čak sedam (7) stranih jezika i gostovat će u preko deset (10) europskih i svjetskih gradova.

 

Cijena ulaznice 20kn.