Gradsko kazalište – Scena „Gorica“ razvija edukativne kazališne programe s ciljem odgajanja mlade publike i promicanja ljudskih vrijednosti.
S takvom namjerom nastala je i predstava za djecu TONKA BONTONKA. Ovaj edukativni mjuzikl kroz uloge pristojne djevojčice Tonke i nestašnog dječaka Stjepka poučava najmlađe kulturnim obrascima ponašanja koje trebamo usvajati od malih nogu kako bismo u konačnici stvarali civilizirano društvo.

Kako se ponašati za vrijeme jela? Koje higijenske navike steći? Kako se igrati ne ometajući susjedstvo i okolinu? Kako se odnositi prema prijateljima i starijim osobama?

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja djeca će utvrditi upravo na ovoj interaktivnoj predstavi prikazanoj na duhovit način. Kombinacijom prigodnih pjesama i edukativnog sadržaja kod djece se lakše potiče emotivni i socijalni doživljaj. Tako ono što su vidjela i čula ostaje pohranjeno u njihovim glavicama, što je i krajnji cilj ovog kazališnog komada.

Nadahnuta nekim prošlim vremenima, Tonka BONTONKA otkriva da ako nam je do nečega stalo, onda ćemo se potruditi malo i kad kažemo lijepu riječ i poštujemo ljude, tad na svijetu sve nekako ljepše bude! Uz prstohvat pažnje i harmonične glumce, čarolija bontona osvojit će svako srce!

O GLAZBI

Autorice glazbe, članice grupe Meritas (Anita Valo i Meri Jaman), svojom autorskom glazbom aktivno sudjeluju na kazališnoj sceni, kao i u raznim radionicama, stvarajući pomake u promišljanju i viziji glazbe za djecu. Glazba kroz igru, pjesmu i pokret potiče mlade na sudjelovanje u predstavi.

Tekst: Dunja Fajdić i Jelena Radan
Glume: Dunja Fajdić i Igor Baksa
Režija: Morana Dolenc
Asistent redateljice i koreograf: Goran Guksić
Scenografija: Vesna Režić
Kostimografija: Dubravka Skvrce
Autorice glazbe: Anita Valo i Meri Jaman

Ulaznica: 25,00 kn