Ovogodišnji, 26. po redu CRTANI ROMANI ŠOU ili COMIC CON ZAGREB održan je u Tvornici Kulture od 12 – 14.svibnja 2023.

Raspisan je natječaj za strip na temu: “Kad odrastem bit ću…” u dvije kategorije, za uzraste do 10. i 15. godine starosti. Od polaznika strip radionice radove je poslalo četvero polaznika. Polaznik Šimun Puljić dobio je 1.nagradu za kategoriju do 10. godina. Za prošli 25. CRŠ nagradu je dobila Mirna Filipić  za kategoriju do 15.godina. Velika pohvala svim nagrađenim Mladim lavovima! Svim polaznicima radionice stripa poruka:
Sretno na slijedećem Crtanom Romanu Šou!

O povijesti CRŠ i radionicama stripa u Centru za kulturu Novi Zagreb:
”Pokušat ću malo pojasniti povijest Radionice stripa CZKNZ. Crtani Romani Šou je osnovan davne 1998. godine u Zagrebu od strane mladih crtača stripa. Danas broji 26 godina postojanja. Centar za kulturu Novi Zagreb sa svojom radionicom Stripa, odnosno polaznicima, sudjelovao na Natječaju za strip kad je formirana nagrada MLADI LAV za mlade nadarene strip crtače. Bilo je to nekoliko godina poslije osnutka CRŠ. Radionica Stripa u CZK Novi Zagreb počela je s radom prije osnutka Cratni Romani Šou. Dakle radionica Stripa ima nekih 27.godina. Mogu slobodno reći da sam prvi voditelj/osnivač radionice za koju je, pozvavši me, bila zaslužna gđa Julijana Repušić. Obzirom da sam počeo podučavati djecu osnovnoškolskog uzrasta tajnama crtanja stripa prije 32 godine, bio sam primjećen i pozvan od strane gđe Julijane Repušić da radim kao vanjski suradnik u Radionici stripa u Centru za kulturu Novi Zagreb. Ova radionica stripa je jedna od najdugovječnijih u Zagrebu, a vjerojatno i u Lijepoj našoj.

Radionica kontinuirano radi tijekom cijele školske godine svih ovih godina. Održavala se u Centru, knjižnicama, muzejima, drugim Centrima i na Interliberu. Tiskala se i posebna edicija s tablama strip crtača. Gostovalo se na TV-u, dolazili su nam u posjet eminentni strip crtači (I. Kordej, Tikulin). Bili smo u Školskoj knjizi, bilo je natječaja za strip. Posjećivali smo izložbe u Muzejima i Galerijama. Bili smo prisutni u medijima. Mladim nadarenim strip crtačima organizirane su prve samostalne izložbe – u okviru projekta Otkrivamo mlade talente. Prosjek dobivanja nagrada na CRŠ Mladi lav je dvije nagrade po godini. Nikad nismo bili bez nagrade. Također, neki bivši polaznici radionice stripa sada rade kao profesionalci za DC Comics (MARVEL). Bile su to dobre godine.“

Voditelj radionice stripa u Centru za kulturu Novi Zagreb
Ivan Mustač, prof. likovne kulture i likovnih umjetnosti