10.1.2017. – 14.1.2017.

U sklopu Praznionice Centra za kulturu Novi Zagreb jučer je započeo još jedan Ludi labos. Uz voditeljicu i autoricu programa mr. sc. Nikolinu Bošnjak održava se još edukativna radionica kojom se djeci približavaju i još više populariziraju prirodne znanosti (kemija, biologija, fizika…). Djeca su prvog dana Ludog labosa pokazavši svoju kreativnost radili kinetički pijesak te su iz kiselog pravili lužnato. Pred njima su danas uz stručnu vođenje ali i zabavu bili novi pokusi i eksperimenti. Ono što je djecu zaokupilo i u čemu su pokazali znanje, je bilo to kako se izrađuju kristali i njihovo nastajanje. Upoznali su se također s tim kako i od kakvih međusobno povezanih sastojaka nastaju vulkani te proces njihovog eruptiranja. Od tijesta je svaka pojedina grupa napravila vulkan pa su nakon toga izazvali vulkansku lavu u raznim bojama. To je izazvalo posebnu pažnju i oduševljene. Za kraj su djeca crtala  u mlijeku kako bi se zapravo upoznali i shvatili zašto se koristi deterdžent i njegova primjena u pranju posuđa. Zadnjeg dana Ludog labosa djecu očekuje izrada još jedne vrsta kristala, i pravljenje kristala modre galice, te bombica za kupanje.

Playfull English radionica došla je do svoje polovice i trajat će sve do zadnjeg dana Praznionice 14. siječnja. Dosad su djevojčice uz stručno vodstvo profesorice Mirjane Vuković Pavlović kroz crteže i međusobnu interakciju upoznale kulturu i civilizaciju V. Britanije – Turistički vodič, Moja londonska mini knjiga, radile su i crtale svoj kalendar za 2017, 3d Sightseeing (Big ben, Double – Decker). Igrale su i društvene igre: Pictionary, Boogle, Snakesaand Ladders… U obliku stripa djevojčice  su zajedno sa profesoricom Vuković Pavlović crtale i radile radove natemu doma i obitelji, raznu odjeću te ABC BOOK odnosno pogađanje riječi koje počinju s pojedinim početnim slovom. Npr A: APPLE (Jabuka), B: BED (Krevet), Ball (Lopta),  C: CAT (Mačka), CLOCK (Sat) itd… U nastavku Playful English radionice između ostalog će se kratke priče pretvarati u stripove.

Uz Playfull English i Ludi Labos sve do subote 14. siječnja djeca i dalje mogu uživati i u svim ostalim sadržajima     koji nudi Praznionica: Playstation i društvenim igricama,  „ Od starog novo “, stolnom tenisu a sve uz dobru zabavu. Stoga djeco iskoristite slobodno vrijeme i dođite u Centar za kulturu Novi Zagreb i uživajte na Praznionici.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC